Piškotki

Da bi vam lahko nudili popolno uporabniško izkušnjo, uporabljamo "piškotke" (cookies).
Z nadaljnjo uporabo našega portala se strinjate z uporabo piškotkov.

Michelin Pilot Road 4

GT in Trail
01.01.1970 01:00 Artur Švarc

Michelin je razvil novo generacijo razvpite dežne gume Michelin Pilot Road 4.

Z januarjem 2014 bo na trgu nova generacija Michelinove Pilot Road, tokrat 4. Že takoj bodo ponujali obe osnovni različici, GT za turne-cestne motocikle in Trail za cestne endure ter povsem osnovno ali Standard. Obe sta namenjeni cestni vožnji za motorje z delovno prostornino večjo od 600 kubičnih centimetrov. Michelin se hvali, da so si njihovo novo pnevmatiko izbrali za osnovno tovarniško vgradnjo pri BMW-ju, za njihov novi turni motor BMW R 1200 RT. GT je namenjena najtežjim med njimi.

Nova Pilot Road 4 prinaša več mirnosti v motoristovo življenje (Michelin Pilot 3 je bila znana nervozna pnevmatika, glej tudi http://moto.avtomanija.com/default.asp?rb=6&id=113), zahvaljujoč novi Michelino strategiji pri razvoju, ki jo imenujejo Michelin Total Performance, bo Pilot Road 4 še veliko boljša. Govorijo predvsem o več prevoženih kilometrih, boljši predstavi v mokrem in pri zaviranju. Ravno pri zadnjem in pri vožnji v ekstremnem nagibu se Michelin Pilot Road 3 ni tako zelo izkazala.

Pri štirici so ojašali strukturo blokov v dezenu, da ne prihaja do deformacij in s tem poslabšanja vodenja v ekstremnem nagibu in pri ekstremnem zaviranju. Zadržali pa so osnovni dizajn površin za odtekanje vode iz pnevmatike.