Zanimivosti

Prepoved krilc v nižjih razredih

22.03.2016 18:00 , | Foto: Ducati
Komisija svetovnega motociklističnega prvenstva je prepovedala uporabo aerodinamičnih krilc v razredih Moto2 in Moto3. Po tem, ko je Ducati lani z njimi dirkal celo sezono, so se krilca pojavila tudi na motociklih nižjih razredov. V razredu Moto2 prepoved začne veljati takoj, v razredu Moto3 pa v prihodnji sezoni.

Komisija za svojo odločitev ni podala razlogov. Tehnični direktor bo dovolil različne oblike aerodinamičnih oklepov, ki bodo imele namen odvajanja vode, ki jo v dežju dvigne sprednje kolo, ne bodo pa imela aerodinamičnih namenov.

V razredu MotoGP Ducati krilca uporablja na vseh svojih motociklih, razen pri moštvu Avintia, ki dirka z leto in pol starim dirkalnikom GP14.2, na katerem jih še niso uporabljali. Pri Yamahi jih je doslej v dirki uporabil le Jorge Lorenzo, Honda pa ima tudi pripravljen aerodinamični oklep z majhnimi stranskimi krilci. Nekateri dirkači so opozorili na to, da bi krilca lahko bila nevarna v primeru trka, pa tudi na nevarne zračne vrtince, ki jih čuti dirkač, ki vozi za motociklom s krilci.  

Vzdevek:

Prijava omogoča lažje komentiranje.

<%' x_showbanner(45) %>
Domov...Nazaj...Na vrh...