Dirkači

Barbera napihal in letel iz ekipe

10.06.2018 00:05 , Artur Švarc
Nekdanji dirkać MotoGP, Hector Barbera, je pri svoji ekipi Pons dobil odpoved, ker ga je policija v Valenciji ustavila pijanega.

Hector Barbera tone vse globlje in globlje. Potem ko je letos izgubil mesto v eltinem MotoGP pri Avintiji, kjer je dirkal s poltovarniškim Ducatijem, se je preselil k Ponsu v Moto2, tu pa se njegova kariera verjetno končuje.

V začetku tedna ga je ustavila policija valenška policija in 31-letnik je napihal 0,67 mg/l, dovoljena meja pa je 0,25 mg/l. Španec je ostal brez vozniške za eno leto, dobil pa je tudi kazen 22 dni družbeno koristnega dela.

Barbera je imel težave z alkoholom že prej, 2014 so ga kaznovali, ker je vozil brez vozniške. Včeraj so pri ekipi Pons, za katere je Barbera odpeljal prvih šest letošnjih dirk, sporočili, da je sodelovanje nepreklicno končano. Španec je bil najboljši v prvenstvu 10. leta 2016, ko je zbral 102 točki, lani pa samo 28 in je sezono končal na 22. mestu. Tudi njegovi letošnji rezultati niso bili nič kaj osupljivi, trikrat je privozil po nekaj točk (trenutno zaseda 19. mesto z 10 točkami), na dveh dirkah je ostal brez točk, na zadnji v Mugellu pa je odstopil po trčenju z Nagašimo, zaradi česar je dobil tudi kazen pribitka štartnih mest.  

»Glede na zadnje dogodke v Valenciji sta se Hector Barbera in ekipa Pons sporazumela o prekinitvi pogodbe. Pons Racing bi se rad zahvalil Hectorju Barberaji za njegove usluge in mu želi vse najboljše v prihodnje,« so zapisali v njegovi ekipi.

Barbera se je oglasil na Instagramu in povedal, da ne bo šel v podrobnosti, pač pa da je bil pri prijatelju na rojstno dnevni zabavi in ga je potem ustavila policija.

»Napihal sem, čeprav je bil moj odnos korekten in v policijskem poročilu piše, da sem bil v dobrem stanju. To seveda ni izgovor. Sprejmem svojo napako in posledice. Najhuje je, da to zadeva tako mojo družino, moje prijatelje, partnerko kot tudi mojo profesionalno kariero. Od naslednje dirke v Barceloni ne bom več dirkal za mojo ekipo. Upam, da razumete mojo stisko in kako se počutim. Beseda obžalovanje je preblaga, da bi opisala, kar čutim. Svoj prestop v Moto2 sem vzel resno, čeprav ni šlo vse po načrtih. Treniram več kot kadarkoli prej in tega ne bom spremenil, čeprav so stvari postale težke. Opravičujem se vsem, ki sem jih vpletel v svojo situacijo in se  zahvaljujem vsem, ki me v teh težkih trenutkih podpirajo.«

Vzdevek:

Prijava omogoča lažje komentiranje.
To pa je malo pretirano, tud Aichi & Newsman se vozita nažgana naokol, pa ju nihče ne vrže iz Avtomanije haha.

<%' x_showbanner(45) %>
Domov...Nazaj...Na vrh...