MXGP - Indonezija

Tim Gajser še šestič zapored zmagal

07.07.2019 17:01 , Uredništvo
Tim Gajser je na enajsti dirki sezone svetovnega prvenstva MXGP vknjižil še šesto zaporedno zmago in se je utrdil v vodstvu skupnega seštevka ter tako storil še korak bliže naslovu svetovnega prvaka.

Palembang je prvič v zgodovini MXGP gostil najboljše motokrosiste sveta. Na povsem novo stezo, ki so jo načrtovali skoraj polna tri leta, so prizadevni organizatorji pripeljali kar 25 tisoč kubičnih metrov zemlje. Razporedili so jo v zahtevno progo, na kateri se izkazalo, da je lahko že majhna napaka velika meja med zadovoljstvom in neuspehom.

Tim Gajser se je z novo progo hitro spoprijateljil. Že v sobotnih kvalifikacijah je tekmecem dal vedeti, da jim ne bo pustil veliko veselja, saj je bil najhitrejši.

"Bil sem zelo hiter in šlo mi je zelo dobro. Odločilno je bilo, da sem dobro štartal in na stezi takoj našel ustrezne linije, ki so mi omogočile, da sem si privozil lepo prednost pred tekmeci ter si tako zagotovil najboljšo pozicijo za izbiranje štartnega položaja."

Slovenski motokrosist, ki vozi z licenco AMZS, je v odsotnosti poškodovanih Antonia Cairolija in Jeffreya Herlingsa nato na enajsti dirki sezone vnovič demonstriral izjemni vožnji ter se veselil šeste zaporedne zmage na dirki svetovnega prvenstva v motokrosu.

V prvi vožnji se je Gajser že po dvajsetih sekundah prebil na prvo mesto in ga nato z brezhibnimi skoki ter spretnim obvladovanjem ostrih zavojev zadržal do konca. Če je bil zjutraj na ogrevanju še malce zadržan, pa je očitno dobro preučil vse pasti na novi progi v koledarju svetovnega prvenstva in tekmecem ni pustil, da bi ga ogrozili na prvem mestu. Zmotil ga ni niti dež, ki je začel rahlo padati pet minut pred iztekom časa namenjenega za tekmovanje.

»Dobro sem štartal in si ustvaril prednost pred zasledovalci, ki sem jo uspešno kontroliral. Ko je začel padati dež, je postalo malce bolj spolzko, zato sem bil nekoliko bolj previden, a mi to ni povzročalo večjih težav.«

V drugi vožnji je Gajser potrdil, da je v izvrstni formi. Vozil je spretno in taktično premeteno ter v cilj pripeljal drugi. Hitrejši od slovenskega motokros šampiona je bil samo Romain Fevbre, ki pa Gajserjeve zmage na Veliki nagradi Indonezije ni ogrozil.

"Na začetku sem naredil napako in prehitela sta me Fevbre in Seewer. A slednjega sem nato ujel in se prebil na drugo mesto, potem pa sem pazil, da tega ne zapravim, saj sem vedel, da mi prinaša končno zmago v Palembangu."

Gajser je pokazal, da je odlično fizično pripravljen, saj mu ne vročina ne visoka vlaga nista prišli do živega, kar je zelo dober obet za naslednje preizkušnje. V skupnem seštevku točkovanja za svetovno prvenstvo MXGP ima Gajser sedem dirk pred koncem sezone zajetnih 130 točk prednosti pred prvim zasledovalcem Cairolijem.

1. vožnja: 1. Tim Gajser (Slo), 2. Max Anstie (VB), 3. Jeremy Seewer (Švi)

2. vožnja: 1. Romain Fevbre (Fra), 2. Tim Gajser (Slo), 3. Glenn Coldenhoff (Niz)

Skupno na dirki: 1. Tim Gajser (Slo), 2. Romain Fevbre (Fra), 3. Jeremy Seewer (Švi)

Skupno v SP (11/18): 1. Tim Gajser (Slo): 488, 2. Antonio Cairoli (Ita): 358, 3. Jeremy Seewer (Švi): 327, 4. Gautier Paulin (Fra): 318, 5. Arnaud Tonus (Švi): 304


Vzdevek:

Prijava omogoča lažje komentiranje.
Bravo!!!
dajanaristova 27.02.2020 ob 23:38
SPORAZUMI O POSOJILU IN FINANCIRANJU. Iščete posojilo za ponovni začetek dejavnosti, izvedbo projekta ali potrebujete denar iz drugih razlogov? Zaradi skrbi, tudi če se prijavite v svoji državi in ​​nimate dostopa do financiranja, se obrnite na to e-pošto: ristovadajana1@gmail.com, da boste imeli več znanja o pogojih odobritve posojila in financiranja. Specializirani smo za vsa področja financiranja posojil med posamezniki. Nudimo posojila, ki so na voljo javnim in zasebnim podjetjem in podjetjem. Posojilna pogodba je kratkoročno, srednjeročno in dolgoročno z nizko obrestno mero na leto, ki ji sledi dober značaj in predvsem spoštuje zaveze. Upoštevajte področja, na katerih vam lahko pomagamo pri vaših projektih ali prekinimo zastoj. - Osebni posojilo - Naložbeno posojilo - Delo posojilo - financiranje - konsolidacijski dolg - Revolving kredit - Credit Racha Delamo v vaše zadovoljstvo, lahko sledite svoji datoteki v spletu, da spoznate njen razvoj. Pišite na e-pošto: ristovadajana1@gmail.com

<%' x_showbanner(45) %>
Domov...Nazaj...Na vrh...