2020

Kiefer brez mesta v sezoni 2020

06.08.2019 10:00 , Artur Švarc
Po tragični izgubi šefa ekipe 2017 v Sepangu je nemška ekipa zdaj ostala še brez mesta v naslednji sezoni.

Nemci so v letošnjo sezono zapeljali le z enim motociklom z novincem Lukasom Tulovicem. A v Brnu ta vikend je sledil šok, saj ekipe, ki tekmuje od 2003, ne bo več na štartni vrsti od prihodnje sezone.

Brat pokojnega Stefana Kieferja, Jochen, se je v soboto zjutraj sestal z vodilnimi možmi Dorne in IRTA in izvedel, da zanje ni več mesta.

»Štartna vrsta bo zmanjšana z 32 na 28 dirkačev in mi smo del tega zmanjševanja. Sploh mi niso ponudili možnosti, da bi ostali, zaradi njih smo naenkrat brezposelni,« je bil razočaran Kiefer.

Kiefer meni, da je nemška ekipa prej motnja v velikem dvoboju španskih in italijanskih ekip.

»Ni veliko nemških ekip v paddocku. V glavnem so to italijanske in španske ekipe in nekatere s precej spornimi posli, a jih ne bom imenoval.«

»Majhne in marljive ekipe pa dobijo udarec v obraz.«

Dorna ni želela komentirati odločitve.

Kiefer je dodal, da je bil tudi Tulovic popolnoma šokiran ob novici.

»Na dirki je sicer padel, a je dal vse od sebe in dokazal, da je napaka, da so se nas znebili. Zanj bo težko najti mesto kjerkoli drugje, saj je večina mest v Moto2 že zasedenih.«

Kiefrov največji uspeh je bil naslov Bradla v Moto2 leta 2011, 2015 pa so pod imenom Leopard Racing dobili tudi naslov v Moto3 s Kentom.

Novico je komentiral tudi Bradl: »To me žalosti, saj osebno poznam fante. Izgubili so Štefana pred dvema letoma. Težko mi je in ne vem kaj naj rečem. Ta šport iajo zelo radi, Jochen je preživljal težke čase po bratovi smrti. Ne vem, kaj je razlog, a se mi smilijo.

Vzdevek:

Prijava omogoča lažje komentiranje.

<%' x_showbanner(45) %>
Domov...Nazaj...Na vrh...