Uradno

Alex Marquez eno leto pri Hondi

19.11.2019 00:15 , Artur Švarc
Svetovni prvak Moto2, Alex Marquez, se bo pridružil svojemu bratu Marcu v tovarniški ekipi Honde.

To je bilo znano že nekaj dni, danes popoldne je prišlo tudi do uradne objave. Alex Marquez bo zasedel sedež Jorgeja Lorenza, ki odhaja v pokoj.

Najprej je bil v igri za njegov sedež Johann Zarco, ki bi pri Hondi moral voziti že letos, če ne bi prišlo do senzacionalnega prestopa Lorenza in je zadnje tri dirke odpeljal pri LCR Hondi.

Alex Marquez je potem nenadoma v petek postal glavna tema v paddocku.

Tako je HRC uradno potrdil bratski dvojec pred začetkom jutrišnjih posezonskih testiranj. Prvič v MotoGP bosta dva brata vozila za isto moštvo, medtem ko brata Espargaro vozita za Aprilio in KTM.

 

Mlajši od bratov Marquez je 2012 začel v Moto3 in dve leti pozneje za naslov premagal Jacka Millerja. 2015 je vstopil v Moto2 pri ekipi Marc VDS in se prvi dve sezoni precej mučil, dokler 2017 ni dosegel prve zmage. Letos je dirko pred koncem osvojil naslov prvaka in je bil predviden še za eno sezono pri ekipi v Moto2, preden se je ponudila priložnosti pri Hondi v MotoGP.

Pogodba mlajšega Marquza je veljavna eno leto.

Zarco je sprva povedal, da bo zamenjal Marqueza pri Marc VDS v Moto2, zdaj pa kot vse kaže, so ga pri Avintiji prepričali, da bo vskočil namesto Karla Abrahama. Kje bo jutri testiral Francoz, bomo videli, zelo verjetno pa pri Hondi namesto Nakagamija in z letošnjim motociklom.

Vzdevek:

Prijava omogoča lažje komentiranje.

<%' x_showbanner(45) %>
Domov...Nazaj...Na vrh...