AMZS

Motošportnik leta 2019 je Tim Gajser

25.11.2019 01:33 , Uredništvo
Avto-moto zveza Slovenije je v Festivalni dvorani v Ljubljani podelila priznanja najboljšim slovenskim motošportnikom v iztekajočem se letu. Petič zapored je motošportnik leta postal Tim Gajser.

Avto-moto zveza Slovenije je z razglasitvijo najboljših in podelitvijo priznanj na tradicionalni prireditvi Motošportnik leta ob zaključku sezone počastila uspehe športnikov, ki v državnem prvenstvu in v mednarodni konkurenci tekmujejo z licenco AMZS. Slovesnosti so se udeležili številni športniki in drugi gostje, uvodni nagovor pa je imel predsednik AMZS Anton Breznik.

O tem, kdo bo motošportnik tega leta, ni bilo dvoma. Tim Gajser je v letošnji sezoni kot za šalo nizal vrhunske rezultate – s petnajstimi uvrstitvami na zmagovalni oder, od tega devetimi na najvišjo stopnico, si je zagotovil drugi naslov svetovnega prvaka v prestižnem razredu MXGP. S skupno tremi naslovi najboljšega motokrosista sveta je Tim Gajser najuspešnejši slovenski motošportnik vseh časov. 

Avto-moto zveza Slovenije je Timu Gajserju na prireditvi, ki so se je udeležili tudi predstavniki ekipe Honda, ki skrbi za Tima in mu pomaga pri vrhunskih dosežkih, pripravila posebno presenečenje in mu izpolnila željo, ki jo je še do pred kratkim skrival – za darilo je dobil usposabljanje za vozniški izpit A kategorije.

Strokovni svet za avto-moto šport je posebno priznanje za uspešno športno pot in predanost motošportu namenil Klemnu Gerčarju, motokrosistu, ki je v sezoni 2019 prav tako branil slovenske barve na dirkah najvišje ravni, a je ob koncu sezone sprejel odločitev, da sklene profesionalno športno pot ter se posveti prenašanju znanja in izkušenj na mlajše generacije.

Aneju Dopliharju, ki mu je poškodba preprečila uresničevanje motokrosističnih sanj, a se zdaj prav tako zavzeto spopada z izzivi na ročnem kolesu, je predsednik AMZS Anton Breznik podelil posebno priznanje za športno vztrajnost in življenjski pogum. Letošnjo nagrado AMZS za življenjsko delo pa je za prispevek in dolgoletno delo v kartingu prejel Uroš Langerholc. Severin Sajevec in Nick Škorja sta za peti naslov svetovnega prvaka v trialu oziroma speedwayu prejela kristalni čeladi.

Na tradicionalni prireditvi, ki jo je s pevskim nastopom popestrila Nina Pušlar, je Avto-moto zveza Slovenije okronala tudi državne prvake v sezoni 2019 v cestno hitrostnem motociklizmu, cross countryju in trialu, speedwayu, motokrosu in kartingu – priznanja so poleg državnih prvakov prejeli tudi drugo- in tretjeuvrščeni tekmovalci v otroških kategorijah in najboljši dirkači v posameznih panogah. Podelili so tudi priznanja za mednarodne dosežke ter posebna priznanja za organizatorje dirk državnega prvenstva in mednarodnih sistemskih dirk.

Marko Jerman je prejel nagrado za najboljšega cestnohitrostnega dirkača, Xen De Ruwe za najboljšega kartista, Tim Gajser za najboljšega motokrosista, Matej Žagar za najboljšega speedwayista in Severin Sajevec za najboljšega voznika triala. Družba Akrapovič d.d. je prejela posebno priznanje za pomoč slovenskim motošportnikom in razvoj mladih.

Vzdevek:

Prijava omogoča lažje komentiranje.
dajanaristova 27.02.2020 ob 23:44
SPORAZUMI O POSOJILU IN FINANCIRANJU. Iščete posojilo za ponovni začetek dejavnosti, izvedbo projekta ali potrebujete denar iz drugih razlogov? Zaradi skrbi, tudi če se prijavite v svoji državi in ​​nimate dostopa do financiranja, se obrnite na to e-pošto: ristovadajana1@gmail.com, da boste imeli več znanja o pogojih odobritve posojila in financiranja. Specializirani smo za vsa področja financiranja posojil med posamezniki. Nudimo posojila, ki so na voljo javnim in zasebnim podjetjem in podjetjem. Posojilna pogodba je kratkoročno, srednjeročno in dolgoročno z nizko obrestno mero na leto, ki ji sledi dober značaj in predvsem spoštuje zaveze. Upoštevajte področja, na katerih vam lahko pomagamo pri vaših projektih ali prekinimo zastoj. - Osebni posojilo - Naložbeno posojilo - Delo posojilo - financiranje - konsolidacijski dolg - Revolving kredit - Credit Racha Delamo v vaše zadovoljstvo, lahko sledite svoji datoteki v spletu, da spoznate njen razvoj. Pišite na e-pošto: ristovadajana1@gmail.com

<%' x_showbanner(45) %>
Domov...Nazaj...Na vrh...