Marc Marquez padel in si izpahnil ramo

25.11.2019 22:17 , Zoran Habot
Aktualni svetovni prvak si je prvi dan testiranj Moto GP v Jerezu po padcu na vlažnem delu steze izpahnil desno ramo.

Dopoldan je bila proga zunaj idealne linije mokra in spolzka. V ovinku, ki je dobil ime po Jorgeju Lorenzu, je bil Španec prehiter in je na široko zapeljal vanj. Pri tem je z nizko hitrostjo zapeljal iz idealne linije na vlažen del steze in padel. Marqueza je odneslo v gramoz, kjer je z ramo močno udaril ob tla. Po padcu je bil takoj odpeljan v medicinski center, kjer so ugotovili delni izpah desne rame. 

Marquez je kasneje pojasnil: »Sam sem bil kriv, saj sem v istem krogu na široko zapeljal v 5,. 9. in 13. ovinku, kjer sem potem tudi padel. Padec ni bil hud, le neroden in sedaj imam izpahnjeno ramo.« 

Do padca je bil Marquez na vrhu lestvice najhitrejših. Najboljši čas je postavil na letošnji specifikaciji motorja, s katerim je postal prvak. Kot je povedal sam, bi moral danes testirati še dve specifikaciji motorja za sezono 2020. En motor z novo šasijo, katerega bi moral voziti Cal Crutchlow in en motor z novo specifikacijo pogonskega stroja. Honda je namreč zaradi slabše vremenske napovedi hotela, da bi svetovni prvak preizkusil vse kar imajo na razpolago, da se idealno pripravijo na novo sezono 2020.

Vzdevek:

Prijava omogoča lažje komentiranje.
Honda dobesedno uporablja MM kot dummyja, to več ni res, kaj ta človek žrtvuje za uspeh s Hondo. In pol se najdejo zlobni jeziki iz Rossijevega tabora, ki trobijo naokoli, da je Honda daleč najboljši motocikel, s katerim baje lahko vsak zmaguje. A res?

<%' x_showbanner(45) %>
Domov...Nazaj...Na vrh...