Simon Marčič pred odhodom na reli Dakar v Savdsko Arabijo

18.12.2019 18:15 , Uredništvo
Na današnji tiskovni konferenci pred odhodom na reli Dakar je edini slovenski udeleženec te najtežje vzdržljivostne terenske dirke predstavil novosti in načrte, ki jih ima za novo izvedbo relija. Največja je seveda trasa dirke, ki se seli na Arabski polotok in prečka praktično celotno Savdsko Arabijo.

»Južna Amerika mi je bila zaradi narave, visoke nadmorske višine in značaja domačinov bolj všeč, a trasa, ki nas čaka v Savdski Arabiji in spominja na nekdanje afriške Dakarje bo vsekakor zelo zanimiva. Čaka nas skalni in hladen prvi del, nato pa prava peščena in vroča puščava v zaključnem delu.  Je pa seveda veliko neznank v zvezi s traso in državo po kateri bomo dirkali, zato bo vse skupaj zelo zanimivo in verjetno tudi zelo težko,« je povedal Simon, ki se odpravlja že na svoj šesti Dakar.

Tokrat z novim motociklom. Po pravi odisejadi s starim modelom predlani in s predelanim enduro motociklom lani, bo letos dirkal z repliko tovarniškega dirkalnika kot ga vozijo najbojši dirkači. »Ambicije so zato seveda večje. Moje želje so stopničke v razredu Originals, kjer dirkamo brez podpore mehanikov in je zato dirka bolj prvinska in napornejša, saj moramo po koncu celodnevnih etap namesto spanja servisirati svoj dirkalni stroj,« je poudaril Simon, ki se je letos izpopolnjeval tudi v navigaciji. Ta bo v neznanih puščavskih predelih Savdske Arabije seveda ključna.

Simon Marčič se na pot v Jeddah odpravlja 1. januarja, dirka se začne 5. januarja in bo trajala do 17. januarja, ko se bo po 8000 kilometrih zaključila v Rijadu.

Vzdevek:

Prijava omogoča lažje komentiranje.
dajanaristova 27.02.2020 ob 23:36
SPORAZUMI O POSOJILU IN FINANCIRANJU. Iščete posojilo za ponovni začetek dejavnosti, izvedbo projekta ali potrebujete denar iz drugih razlogov? Zaradi skrbi, tudi če se prijavite v svoji državi in ​​nimate dostopa do financiranja, se obrnite na to e-pošto: ristovadajana1@gmail.com, da boste imeli več znanja o pogojih odobritve posojila in financiranja. Specializirani smo za vsa področja financiranja posojil med posamezniki. Nudimo posojila, ki so na voljo javnim in zasebnim podjetjem in podjetjem. Posojilna pogodba je kratkoročno, srednjeročno in dolgoročno z nizko obrestno mero na leto, ki ji sledi dober značaj in predvsem spoštuje zaveze. Upoštevajte področja, na katerih vam lahko pomagamo pri vaših projektih ali prekinimo zastoj. - Osebni posojilo - Naložbeno posojilo - Delo posojilo - financiranje - konsolidacijski dolg - Revolving kredit - Credit Racha Delamo v vaše zadovoljstvo, lahko sledite svoji datoteki v spletu, da spoznate njen razvoj. Pišite na e-pošto: ristovadajana1@gmail.com

<%' x_showbanner(45) %>
Domov...Nazaj...Na vrh...