Vsak enkrat potrebuje Juga
Na današnji dan
Vsak enkrat potrebuje Juga
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
26.08.2020 09:46

35 let mineva od lansiranja jugoslovanskega čudeža na ameriško tržišče.

Artur Švarc

Sredi osemdesetih je država, ki je krvavo potrebovala izvoz, začela iskati dodatne trge tudi za svoj paradni avto – Jugo. In modri možje partije in srbske Crvene Zastave so sklenili, da se splača poskusiti tudi na tradicionalnih kapitalističnih trgih kot so ZDA.

Vsak enkrat potrebuje Juga

Zato so se povezali z ameriškim poslovnežem Malcolmom Bricklinom, ki je v ZDA pripeljal Subaru, v začetku osemdesetih pa je uvažal Fiata X1/9 in 124 Spider.

Yugo, ki je takrat v ime dobil tudi Y, se je v ZDA prodajal med leti 1985 in 1992. Vsega skupaj so tam prodali 141.651 primerkov, največ – 1987 – 48.812. Za potrebe ameriškega trga so v Kragujevcu pripravili tudi kabrio. Čeprav je petina prodanih Jugov v njegovi 3 desetletja dolgi zgodovini končala v ZDA, je za slabo kakovost plačevala cela država s subvencijami.

Vsak enkrat potrebuje Juga

Avto, ki so ga za 3990 dolarjev oglaševali z »Everybody Needs Yugo Sometime«, je bil v ZDA bolj kot ne tarča posmeha in z leti dobil skoraj kultni status kot podobna navlaka tipa DeLorean. Ameriški Yugo je bil upodobljen v številnih filmih, med drugim v Die Hardu 3, Vranu in Dragnetu, posebno posvetilo pa je dobil tudi v Cars 2 kot tolpa Hugos. Še najbolj kultna filmska inštalacija jugoslovanskega izvoznega bisera pa je bil film Dannyja de Vita, Kdo je utopil Mono, kjer celo mesto vozi samo Yuga. Yugo se je pojavil tudi v spotu Metallice.

Kakorkoli, na koncu svoje poti 2008 je Jugo dosegel skoraj 750 tisoč prodanih primerkov in šel v zgodovino kot eden najslabših avtov vseh časov. Saj še niste pozabili na »kakva plata, takva vrata«, ne?

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2021 Avtomanija