Tesla načrtuje dostopnejše vozilo po okusu Evropejcev
Načrti
Tesla načrtuje dostopnejše vozilo po okusu Evropejcev
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
27.08.2020 07:34

Tesla načrtuje naskok na evropski trg, za kar bodo razvili nov model, ki bo bolj pisan na kožo evropskemu kupcu in s katerim bodo vstopili v segment enoprostorcev. Avto naj bi predstavljal neposredno konkurenco Volkswagnovemu ID.3.

Urša Prosenjak

»Naša misija ne bo uspela, če ne bomo ponudili dostopnejših avtomobilov. To je trenutno največji problem,« pojasnjuje Elon Musk.

Za zdaj neimenovan model kompaktnega vozila naj bi Tesla predstavila kot vstopni model s ceno okoli 35.000 evrov, privabil pa naj bi potencialne kupce ID.3. Tega namreč nemški kupci dobijo že od 35.754 evrov dalje, medtem ko se cena Teslinega Modela 3 v Nemčiji začne pri 46.880 evrov.

Musk ni ponudil nobenih konkretnih podrobnosti o načrtovanem modelu, niti ni znano, kje ga bodo izdelovali. Ugiba se, da bi lahko temeljil na Modelu 3 in predstavljal njegovo pomanjšano različico, možno pa je tudi, da bodo oblikovalci ubrali povsem drugačno smer. Prav tako je nemogoče predvideti, ali ga bodo prodajali tudi v ZDA, kjer konkurenta Honda in Volkswagen ne vidita potenciala v segmentu električnih enoprostorcev.

Tesla ima sicer precej natrpan urnik. V začetku leta so uspešno zagnali proizvodnjo Modela Y, zdaj pa se pripravljajo na začetek prodaje Cybertrucka. Obenem zaključujejo razvoj Roadsterja, predstavljenega leta 2017. Evropejci bodo tako na svojo Teslo v velikosti Golfa morali še nekoliko počakati.

Če pogledamo še dlje v prihodnost, utegne Tesla vstopiti celo v nižji segment trga. Kmalu po odprtju razvojnega centra v Šanghaju so objavili skico miniaturnega mestnega malčka, ter jo pospremili z opombo o »Tesli v kitajskem slogu«. Tudi tokrat ne vemo, kdaj bi se Teslin malček lahko pojavil, je pa leta 2018 Elon Musk potrdil, da bo Tesla ponudila kupcem kompaktni avto v manj kot petih letih.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2021 Avtomanija