Valentino Rossi

Uradno še eno leto pri Yamahi

26.09.2020 13:25 , Artur Švarc
Valentino Rossi je danes uradno oznanil, da bo tudi prihodnje leto tovarniški voznik Yamahe, s to razliko, da bo vozil za satelitsko ekipo Petronas SRT.

Novica ni nova, saj se to ve že kar nekaj časa, je pa zdaj tudi uradno potrjeno – Rossi bo zamenjal sedež s Quartararojem.

 

Rossi si je sprva hotel vzeti prvih šest dirk sezone, da bi ocenil, ali je še konkurenčen – spremenjen koledar zaradi virusa pa je ta program malce spremenil. Sicer je že v Jerezu pred prvo dirko napovedal, da je 99% prepričan, da bo podpisal za SRT, do zdaj pa je trajalo, da sta obe strani uskladile pogodbo.

SRT in Yamaha sta tako danes pred kvalifikacijami potrdila, da je Rossi podpisal enoletno pogodbo z Yamaho za 2021 in tako bo njegova kariera trajala še 26. sezono.

»Zelo sem srečen, da bom nadaljeval z dirkanjem in da bo to Petronas Yamaha SRT. Veliko sem razmišljal, preden sem se odločil. Da bi bil na vrhu MotoGP, moraš zelo trdo delati in vsak dan trenirati, to pa še vedno rad počnem in še vedno rad dirkam,« je povedal Rossi.

Vzdevek:

Prijava omogoča lažje komentiranje.

<%' x_showbanner(45) %>
Domov...Nazaj...Na vrh...