Renault in Nissan bosta elektrificirala Uber
Ekologija
Renault in Nissan bosta elektrificirala Uber
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
09.09.2020 07:14

Renault in Nissan sta v okviru svojega zavezništva podpisala sporazum s podjetjem Uber z namenom elektrifikacije prevozov potnikov v Evropi.

Urša Prosenjak

Uporabnikom platforme Uber namreč želijo ponuditi dostopna električna vozila, pri čemer se bodo osredotočili na Veliko Britanijo, Francijo, Nizozemsko in Portugalsko, sledijo pa zgledu uspešnega modela sodelovanja med Nissanom in Uberjem v Veliki Britaniji.

Sporazm je del načrta platforme Uber, da postane brezemisijska organizacija. Do leta 2025 naj bi 50 odstotkov vse njihove kilometrine v sedmih evropskih mestih (Amsterdam, Berlin, Bruselj, Lizbona, London, Madrid in Pariz) opravila električna vozila. To pomeni, da bodo uporabniki do konca leta 2021 lahko izbrali brezemisijsko vozilo v 80 odstotkih mest, ki ponujajo Uberjeve storitve.

V okviru sporazuma bosta podjetji raziskali možnosti povečanja uporabe električnih vozil v Evropi, pri čemer bodo partnerskim voznikom ponudili svoje modele Renault Zoe, Nissan Leaf in prihodnja električna vozila obeh znamk. Obstoječ model bodo iz Velike Britanije do konca letošnjega leta prenesli na Francijo, raziskali pa bodo možnosti vstopa na Nizozemsko, Portugalsko in ostala tržišča, obenem pa s skupnimi marketinškimi in izobraževalnimi kampanjami promovirali prednosti električnih vozil ter omogočalo zainteresiranim voznikom testno uporabo.

»Sporazum z Uberjem je priznanje naše sposobnosti osvojitve novih tržišč in naše zmožnosti podpreti profesionalce pri njihovi rabi energije. V zadnjih letih smo tesno sodelovali z lokalnimi oblastmi in predlagali rešitve za mesta, ki se soočajo z onesnaženjem zaradi transporta. S podpisom sporazuma želimo s skupnimi močmi na trud dvigniti na novo raven,« je povedal Gilles Normand, ki je pri skupini Renault zadolžen za operacije povezane z električnimi vozili in mobilnostnimi storitvami.

Jordi Vila, podpredsednik oddelka prodaje in trženja pri Nissan Europe, dodaja: »Po desetletnih izkušnjah z modelom Nissan Leaf vemo, da imajo ljudje radi električne avtomobile in da jim preklop na ta način pogona predstavlja finančni prihranek ter podpira njihov trud pri ohranjanju čistega okolja v večjim mestih. S partnerstvom z britanskim Uberjem smo že veliko prispevali k osveščanju o podnebnim spremembah in veselimo se že, da bomo s tem nadaljevali tudi drugje v Evropi.«

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2021 Avtomanija