Polnjenje baterij vozila in voznika
Inovacija
Polnjenje baterij vozila in voznika
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
14.09.2020 07:51

Polnilne postaje postajajo vse pogostejše, na Danskem pa so razvili inovacijo, ki ni usmerjena le na električno vozilo, pač pa tudi na voznika.

Urša Prosenjak

V projektu je predvidenih 48 tovrstnih lokacij na skandinavskih avtocestah, gre pa za lahek lesen pavilijon, vkomponiran v urbano okolje, ki naj bi vozniku in potnikom med polnjenjem omogočil sproščujoč počitek v okolju, drugačnem od običajne bencinske črpalke.

Proizvajalec novih postaj je podjetje Cobe, ki polnilna mesta kreira s pomočjo krajevnih dreves in rastlin v kombinaciji z različnimi novostmi, kot je denimo »zelena streha«, katere namen je zadrževanje vode in namakanje naravnih zelenic.

Prvi tovrstni postaji sta nameščeni v mestu Fredericia na Danskem. Prednost novega dizajna je, da je povsem modularen in ga je možno zlahka prilagoditi tako strankam kot razpoložljivemu prostoru. Na tradicionalnih bencinskih črpalkah prevladujejo asfaltne površine, tu pa čista tehnologija polnjenja ponuja še nikoli razvit potencial za veliko čistejše okolje brez strupenih plinov in razlivanja naftnih derivatov.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2021 Avtomanija