Priključni hibridi volk v ovčji preobleki?
Sporno
Priključni hibridi volk v ovčji preobleki?
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
21.09.2020 07:30

Raziskava je pokazala, da so emisije priključnih hibridov kar dvakrat in pol višje od podatka, ki ga navajajo uradni testi.

Urša Prosenjak

Čeprav se zdi elektrifikacija avtomobilske industrije že na obzorju, pa se pri tem zatika. Proizvajalci sicer želijo prihodnost čistejših avtomobilov, toda na področju električnih vozil je še veliko ovir.

Premostitvena tehnologija so priključni hibridi ali PHEV, kar večina proizvajalcev vključuje v ponudbo, preden bi se preusmerili izključno v proizvodnjo električnih vozil. Nova raziskava organizacij Transport & Environment in Greenpeace kaže, da bi lahko bili hibridi le odložitvena taktika proizvajalcev, ki oklevajo pred popolno opustitvijo motorjev z notranjim izgorevanjem in se želijo z zavajanjem kupcev izogniti popolnemu prehodu na elektriko.

Transport & Environment je analiziral podatke meritev približno 20.000 PHEV, ki so pokazali, da ta vozila v povprečju oddajajo 117 g emisij CO2 na kilometer, kar je znatno več od 44 g, ki jih navajajo uradni testi. Z drugimi besedami, v svoji življenjski dobi bi PHEV oddal okoli 28 ton CO2, bencinski motor 39 ton, dizelski pa 41.

»Zdijo se nadvse okolju prijazna izbira, toda lažni podatki o dvainpolkrat nižjih emisijah so strategija proizvajalcev, da zavlačujejo s prehodom na elektriko, saj se marsikdo ravno zaradi domnevno nizkega ogljičnega odtisa odloči za PHEV, namesto za električno vozilo,« je povedala predstavnica Greenpeace U.K. Rebecca Newsom. »Priključni hibridi so volk v ovčji preobleki.«

Po podatkih raziskave so emisije hibridov veliko višje od uradno navedenih in veliko bolj podobne emisijam motorjev z notranjim izgorevanjem

Toda vse ni tako črno in obtožbe o lažnih podatkih so nemara preuranjene. Veliko je namreč odvisno od vozniškega vedenja. Težava priključnih hibridov je, da mnogi vozniki elektrike ne uporabljajo in vozila ne polnijo, pač pa se zanašajo le na prikladnejši bencinski ali dizelski del. Druga težava je, da mnogi PHEV sami preklopijo na konvencionalni način ob zagonu motorja v hladnem vremenu ali pa ob močnejšem pospeševanju.

Kljub temu Greg Archer, direktor Transport & Environment, opozarja, da so promoviranja priključnih hibridov pogosto zavajajoča, saj omenjajo brezemisijsko vožnjo, o čemer pa seveda ni mogoče govoriti, zlasti ne v primerjavi z električnimi vozili.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2021 Avtomanija