Nissan RE-LEAF za pomoč v nujnih primerih
Koncept
Nissan RE-LEAF za pomoč v nujnih primerih
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
30.09.2020 06:35

Nissan je razkril nov električni koncept, Nissan RE-LEAF, ki je zasnovan kot intervencijsko vozilo. Zagotavlja lahko mobilno oskrbo z električno energijo v nujnih primerih.

Urša Prosenjak

Osnova koncepta je 62 kWh LEAF e+, ki pa je doživel temeljito predelavo. Odstranili so mu zadnje sedeže, v dnu so priskrbeli prostor za nujno opremo ter ločili prednje sedeže od povečanega prtljažnega dela. Odmik od tal je dvignjen za 7 cm na višino 22,5 cm, širši je tudi kolotek, kolesa pa so večja. Na streho so namestili svetlobno LED verigo.

Najpomembnejša funkcija je seveda izvoz električne energije, ki omogoča napajanje zunanjih naprav tam in takrat, ko je to potrebno. Pri razvoju so imeli pri Nissanu v mislih predvsem zagotavljanje elektrike ob naravnih katastrofah in v primerih ekstremnih vremenskih pogojev. Poleg običajnih vtičnic v notranjosti ima RE-LEAF še dve vodoodporni vtičnici na zunanjosti, kar je idealno za napajanje medicinskih in komunikacijskih naprav ter osvetljave.

Sicer se 62 kWh zdi premalo za tovrstno zagotavljanje električne energije, vendar gre za kratkotrajno rešitev v nujnih primerih, saj je praviloma redna oskrba z elektriko zagotovljena v 24 do 48 urah.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2021 Avtomanija