Začetek proizvodnje XC40 Recharge P8 AWD
Volvo
Začetek proizvodnje XC40 Recharge P8 AWD
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
02.10.2020 15:30

Volvo je razkril XC40 Recharge P8 AWD pred natanko enim letom, zdaj pa so v Belgiji nov model tudi začeli izdelovati. Prvi kupci bodo svoje avtomobile dobili še ta mesec.

Urša Prosenjak

Povpraševanje po novem XC40 Recharge P8 AWD je visoko in vse avtomobile, ki jih bodo predvidoma izdelali v letošnjem letu, so že v naprej prodali. Naročila še vedno zbirajo, toda kupci, ki bodo vozilo naročili zdaj, bodo nanj čakali do prihodnjega leta.

»Za Volvo Cars in vse zaposlene v tovarni v Ghentu je to velik trenutek,« je ob zagonu proizvodnje novega električnega vozila povedal Javier Varela, vodja globalnih industrijskih operacij in kvalitete. »Ob elektrifikaciji naše flote je ta tovarna pionir naše globalne proizvodne mreže.«

Začetek proizvodnje XC40 Recharge P8 AWD

Pred začetkom proizvodnje so v Ghentu izdelali omejeno število predprodukcijskih vozil, del zaposlenih pa se je udeležil obsežnega usposabljanja o varnosti pri izdelavi električnih avtomobilov.

Začetek proizvodnje XC40 Recharge P8 AWD

XC40 Recharge P8 AWD je zgrajen na platformi CMA, ki jo je razvila skupina Geely, uporablja pa jo tudo model Polestar 2. Vozilo ima dva elektromotorja s skupno močjo 300 kW, kar omogoča pospešek 4,9 sekunde in najvišjo hitrost 180 km/h. Elektromotorja napaja 78-kWh litij-ionska baterija, ki skladišči dovolj energije za 418 km. Do 80 odstotkov se napolni v približno 40 minutah.

Začetek proizvodnje XC40 Recharge P8 AWD

Cena znaša dobrih 60 tisoč evrov, morebitne subvencije pa jo v posameznih državah ustrezno znižajo.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2021 Avtomanija