Napovedan skrivnostni manjši električni SUV
Volvo
Napovedan skrivnostni manjši električni SUV
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
06.10.2020 06:11

Le nekaj dni po začetku proizvodnje svojega prvega električnega SUV je Volvo najavil prihod njegovega manjšega bratca.

Urša Prosenjak

Povpraševanje po SUV vozilih še nikoli ni bilo večje. V tem segmentu se s konkurenco uspešno spopada tudi Volvo s svojim XC40 in večjima modeloma XC60 ter XC90. Pravkar se je začela tudi proizvodnja prvega električnega modela WC40 Recharge. Vse kaže, da bodo v ponudbo dodali še manjši električni SUV.

Podjetje je že registriralo ime novega modela XC20, ki nakazuje, da bo novi električar manjši od trenutne ponudbe. Na pekinškem avtomobilskem salonu je izvršni direktor Hakan Samuelsson potrdil, da bo XC20 EV eno prvih vozil Volvo na povsem električni platformi Sustainable Experience Architecture (SEA), ki jo je razvilo podjetje Geely.

»Platformo bomo namesto platforma CME, na kateri je zgrajen XC40, uporabili za manjša vozila, kar jih bo pocenilo in povečalo našo konkurenčnost. Platformo CMA je težje prilagoditi za manjša električna vozila. Zanje je idealna SEA,« pojasnjuje Samuelsson.

Že pred časom se je jasno opredelil, da verjame, da so tudi manjši avtomobili lahko premijski, zlasti na evropskem trgu. Časovnica novega projekta še ni znana, toda glede na načrt podjetja, da bo do leta 2025 polovica prodanih modelov električnih, je pričakovati prihod novega XC20 čez približno dve leti.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2021 Avtomanija