Hodeči lev, listi za žage in kavni mlinčki
210 let Peugeota – 1. del
Hodeči lev, listi za žage in kavni mlinčki
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
08.10.2020 10:45

Ena najstarejših, če ne kar najstarejša avtomobilska znamka, letos praznuje 210-letnico od začetka podjetja.

Artur Švarc

Seveda so se avtomobili glede na vaše poznavanje zgodovine avtomobilizma pod imenom Peugeot pojavili precej pozneje, vseeno pa je francoski gigant vzor, kako lahko vizija pripelje od navadne delavnice do enega največjih proizvajalcev avtomobilov na našem planetu.

Družinsko podjetje Peugeot izvira iz Valentigneya v Montbellardu na vzhodu Francije, ki meji s Švico. Podjetje, ki ga je zasnoval Jean-Pierre Peugeot, je bilo ustanovljeno 1810, izdelovali pa so vse, od žičnatih krinolin, do ogrodij dežnikov in podobnih reči, ki so zahtevale fino obdelavo kovin. Leta 1842 so začeli izdelovati še mlinčke za kavo, poper in sol, ki jih s Peugeotovim levom srečujemo še danes.

Hodeči lev, listi za žage in kavni mlinčki

20. oktobra 1858 je Emile Peugeot, sin ustanovitelja, registriral logotip podjetja, hodečega leva na puščici, kar je ponazarjalo hitrost, moč in prilagodljivost rezil za žage, ki jih je podjetje prav tako proizvajalo. Vnuk ustanovitelja, Armand Peugeot, se je že zgodaj začel zanimati tudi za vozila. Rojen 1849 je komaj 16-leten skupaj z bratrancem Eugeneom začel voditi podjetje, 1882 so začeli izdelovati bicikle, najprej Le Grand Bi, tipično dvokolo z velikim sprednjim kolesom in majhnim pomožnim zadnjim.

1889 je Armand Peugeot skupaj z Leonom Serpolletom sestavil trikolesnik na parni pogon. Izdelali so vsega štiri primerke, saj je bil parni motor takrat že v zatonu in za pogon cestnih vozil silno neprimeren. Potem, ko se je sestal z Gottliebom Daimlerje, je Armand 1890 izdelal tudi prvi štirikolesnik s Panhardovim motorjem, ki je bil narejen po Daimlerjevi licenci. Avto je bil napreden za tiste čase, s tritočkovnim vzmetenjem in dvoosnim menjalnikom. Enega od prvih primerkov so prodali celo v Brazilijo.

Hodeči lev, listi za žage in kavni mlinčki

Sledilo je še več avtomobilov, 1892 so izdelali 29 primerkov, 1894 40 in leto pozneje že 72. Peugeot je bil tudi prvi proizvajalec, ki je na kolesa nataknil gume, sicer še trde in ne polnjene z zrakom.

Peugeot je bil tudi pionir avtomobilskih dirk. Albert Lemaitre je s Peugeotom 3 1894 dobil prvo dirko na svetu med Parizom in Rouenom. V tem obdobju je Michelin predstavil zračno pnevmatiko, ki je našla pot tudi na Peugeotove avtomobile.

Od 1896 naprej je Peugeot sam izdeloval tudi motorje za avtomobile. Prvi motor, ki so ga skonstruirali je bil 6-kilovatni horizontalni dvovaljnik, nameščen na zadek Type 25. Kmalu so sledile nove inovacije, motor se je prestavil naprej, pod pokrov, ni bil več izpostavljen nizko na dnu, prav tako je ročico zamenjal volan in kmalu so avtomobili postali bolj podobni svojemu imenu in manj kočijam.

Hodeči lev, listi za žage in kavni mlinčki

Armand Peugeot je v avtomobilih zaslutil izjemen potencial vendar njegov bratranec Eugene ni želel investirati v ta posel, zato je Armand 2. aprila 1896 ustanovil svoje podjetje, Societe Anonyme des Automobiles Peugeot in zgradil novo tovarno v Audincourtu, kjer so izdelovali tako avtomobile kot motorje z notranjim izgorevanjem.

1910 je Armand, star 60 let in brez moškega potomca, združil svoje podjetje z Eugenovim. Ko je tri leta pozneje odstopil z mesta direktorja, je bil Peugeot največji proizvajalec avtomobilov v Franciji, letno so izdelali več kot 10 tisoč primerkov.

Armand Peugeot je umrl 2. januarja 1915, star 65 let.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2021 Avtomanija