Električna Kona za škotske policiste
Hyundai
Električna Kona za škotske policiste
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
10.10.2020 07:42

Hyundai je prejel svoje največje naročilo povsem električnih vozil v Veliki Britaniji. Z njihovo električno Kono se bo namreč elektrificirala škotska policija.

Urša Prosenjak

Naročilo obsega 180 vozil, gre za 64 kWh različico, dostavili pa jih bodo postopno med letošnjim oktobrom in marcem prihodnje leto. Gre za eno največjih naročil električnih vozil katerekoli evropske policije. Škotska policija ima v svojem parku že različne hibridne modele.

Model Hyundai Kona Electric je bil izbran iz različnih razlogov. Med njimi so soliden doseg, uporabnost in takojšnja dobavljivost, zahvaljujoč dodatni proizvodnji v tovarni na Češkem.

Električna policijska vozila naj bi prispevala k nižjim stroškom in manjši količini izpustov.

Namestnik glavnega inšpektorja Will Kerr je ob tem povedal: »Postopni prehod od sedanjih vozil z motorjem z notranjim izgorevanjem na električna vozila bo pripomogel k izboljšanju našega voznega parka, policisti bodo imeli na voljo sodobnejša vozila, nižji pa bodo tudi stroški vzdrževanja.«

Hyundai poroča, da so od lockdowna v marcu do konca avgusta prejeli več kot 200 povpraševanj po električnih službenih vozilih, kar dokazuje, da se vse več organizacij odloča za elektrifikacijo svoje flote.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2021 Avtomanija