Bo XC90 zadnji Volvo s konvencionalnim motorjem?
Elektrifikacija
Bo XC90 zadnji Volvo s konvencionalnim motorjem?
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
11.10.2020 07:58

Volvo je že pred časom napovedal, da bodo do leta 2025 polovico njihove flote sestavljali povsem električni avtomobili. Zdaj pa se zdi, da utegne proces elektrifikacije potekati še hitreje.

Urša Prosenjak

Izvršni direktor Håkan Samuelsson je namreč povedal, da obstava možnost, da bo prihajajoči model XC90 zadnji novi Volvo z različico motorja z notranjim izgorevanjem. »Predvsem je odvisno od povpraševanja kupcev in od razvoja električne infrastrukture. Naš cilj je nedvomno popolna elektrifikacija še preden bo postala obvezna z vladnimi direktivami.«

Dodal je še, da namerava Volvo lansirati več novih električnih modelov, ki bodo tako večji kot tudi manjši od obstoječega XC40 Recharge P8. Nekateri bodo zgrajeni na enaki platformi kot XC40 in Polestar 2, drugi pa bodo manjši in osnovani na Geelyjevih platformah.

Strategija podjetja Volvo temelji na predpostavki, da se bo trg premijskih vozil prej ali slej preusmeril na elektriko. »Za zdaj lahko zgolj predvidevamo, kdaj bo ta segment povsem električen, toda če želimo biti hitro rastoč proizvajalec, se moramo osredotočiti prav na to. To je veliko pametnejša poteza, kot poskušati zavzeti tržni delež v manjšajočem se segmentu konvencionalnih avtomobilov,« pojasnjuje Samuelsson.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2021 Avtomanija