Otroci spodbujajo starše k nakupu električnih vozil
Ekološka osveščenost
Otroci spodbujajo starše k nakupu električnih vozil
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
30.10.2020 06:53

Raziskava je pokazala, da imajo otroci občuten vpliv na večje nakupe v gospodinjstvu. Izvzeti niso niti avtomobili.

Urša Prosenjak

Več kot polovica britanskih otrok spodbuja svoje starše, naj avtomobile s konvencionalnim pogonom zamenjajo z avtomobili na električni ali hibridni pogon. Raziskava je zajela okoli 1250 otrok, starih med 7 in 12 let, izvedel pa jo je Peugeot. Izsledki so pokazali, da je kar 54,2 odstotka otrok že poskušalo starše vzpodbuditi k bolj ekološkemu vedenju, zlasti k recikliranju in ponovni uporabi, pa tudi k zamenjavi avta.

Več kot dve tretjini vprašanih otrok pozna prednosti električnih vozil in priključnih hibridov, 67,8 odsotka pa jih meni, da je uporaba brezemisijskih avtomobilov koristna za planet. V raziskavi so izprašali tudi starše, med katerimi jih je 55,3 odstotka povedalo, da jih otroci vzpodbujajo k nakupu električnega avtomobila v prihodnosti.

Peugeot je raziskal tudi pomen vloge, ki jo imajo otroci na odločitve staršev o nakupu. 72,2 odstotka staršev v odločanje vključi tudi otroke

David Peel, direktor Peugeot UK, je rezultate ocenil kot vzpodbudne, saj mlajša generacija podpira elektrifikacijo. Dodal je še, da bo vpliv, ki ga imajo otroci na starše, pomagal spremeniti navade kupcev.

»Lepo je videti, da je naslednja generacija kupcev tako naklonjena električnim vozilom in da razumejo pozitiven učinek teh vozil na okolje. Pozitivno je, da imajo otroci tolikšen vpliv na odločitve staršev.«

Sicer je prodaja elektrificiranih vozil močno v porastu v Veliki Britaniji. Po podatkih evidence novo registriranih vozil se je prodaja električarjev v Veliki Britaniji v prvih devetih mesecih letošnjega leta povečala za 165 odstotkov.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2021 Avtomanija