Na norveške ceste zapeljal že tisoči Taycan
Porsche
Na norveške ceste zapeljal že tisoči Taycan
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
10.11.2020 07:56

Norveška je znana po svoji naklonjenosti elektrifikaciji, zato ni presenetljivo, da je Porsche tam prodal že 1000 primerkov modela Taycan.

Urša Prosenjak

Mejnik so dosegli v začetku novembra, ko je tisoči kupec prevzel svojega novega Taycana v Porschejevem centru v Oslu. Za podjetje, ki je na Norveškem nekdaj prodalo ne po nekaj sto primerkov letno, je to navdušujoč dosežek. Pravila igre je namreč spremenil prihod povsem električnega Taycana. Z njim je Porsche kar podvojil prodajo v tej skandinavski državi v primerjavi z enakim obdobjem lanskega leta.

Kupec Thomas Roed je sicer Porschejeva zvesta stranka, v lasti je imel že pet njihovih modelov. Povedal je, da od Taycana pričakuje enake vozne lastnosti, kot so jih imeli njegovi prejšnji Porscheji.

»Slišal sem za Taycanovo zmogljivost, zato se zares veselim prve vožnje proti goram,« je navdušen Roed, ki pa Taycana ni izbral le zaradi zmogljivosti. »Ne gre zgolj za hitrost. Najpomembnejši mi je užitek v vsakodnevni vožnji. Izraz avtomobilski navdušenec me najbolje opiše.«

Od leta 2017 se je tržni delež električnih vozil na Norveškem več kot podvojil in danes znaša skoraj 50 odstotkov. V tem seveda vidi veliko potenciala tudi Porsche.

»Norveška vlada podpira električno mobilnost z davčnim sistemom, ki je naklonjen kupcem električnih avtomobilov, z odlično polnilno infrastrukturo in z drugimi ukrepi,« pojasnjuje Barbara Frenkel, podpredsednica Porsche AG za evropski regijo. »To je norveškemu trgu omogočilo dober začetek na poti k brezemisijskemu prometu. Z našimi elektrificiranimi športnimi avtomobili želimo biti del tega.«

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2021 Avtomanija