Do leta 2030 kar 70 novih električnih modelov
Skupina Volkswagen
Do leta 2030 kar 70 novih električnih modelov
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
14.11.2020 07:43

Volkswagen bo v prihodnjih petih letih v e-mobilnost, hibridno tehnologijo in digitalizacijo investiral 73 milijard evrov. Investicija je namenjena prilagoditvi spremembam v panogi.

Urša Prosenjak

Okoli 35 milijard bodo vložili v e-mobilnost, okoli 11 milijard pa za razvoj novih hibridnih vozil. 27 milijard bodo namenili digitalizaciji, kar je približno dvakrat višji znesek kot v prejšnjem obdobju načrtovanja.

»V skupini Volkswagen smo si že zgodaj zastavili cilj baterijske in električne prihodnosti, zato smo z našimi električnimi platformami in naborom električnih vozil zdaj globalno vodilno podjetje na tem področju,« je povedal generalni direktor Herbert Diess. »V prihodnjih letih bo ključnega pomena doseči vodilni položaj na področju programske opreme avtomobilov, da bomo zadostili povpraševanju kupcev po individualni, trajnostni in polno povezani mobilnosti v prihodnosti. S tem namenom smo podvojili višino sredstev, namenjenih digitalizaciji.«

Večino investicij bodo izvedli v Nemčiji. Do leta 2030 namerava skupina Volkswagen lansirati 70 povsem električnih modelov, od teh jih je 20 že v procesu proizvodnje. V enakem obdobju načrtujejo tudi okoli 60 hibridov, nekoliko več kot polovico jih že izdelujejo. V prihodnjih desetih letih predvidevajo proizvodnjo skupno 26 milijonov povsem električnih vozil, izmed njih jih bo 19 milijonov zgrajenih na platformi MEB. V istem obdobju bodo izdelali okoli 9 milijonov hibridov.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2021 Avtomanija