Luksuzni ID Space Vizzion prihaja v letu 2023
Volkswagen
Luksuzni ID Space Vizzion prihaja v letu 2023
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
18.11.2020 07:00

Volkswagen se v zadnjem čas močno posveča elektrifikaciji. Poleg obstoječega nabora modelov je najnovejši projekt ID Space Vizzion, ki prihaja v letu 2023.

Urša Prosenjak

Podrobnosti so za zdaj še skope, znano pa je, da bo vozilo imelo aerodinamično silhueto shooting brake, ki mu daje izrazit pridih estetike, z zmanjšanim koeficientom upora pa poveča doseg.

Fotografij notranjosti je za zdaj malo, toda bežen pogled v kabino razkrije velik napredek na področju udobja. Ralf Brandstätter, izvršni direktor Volkswagnovega oddelka potniških vozil, je kabino opisal kot plemenito in prostorno, kot v modelu Phaeton, Volkswagnovemu najnovejšemu poskusu neomejeno luksuznega vozila.

Tudi specifikacije pogona so za zdaj še skrivnost. A če se naslonimo na koncept Aero B, lahko pričakujemo 82 kWh baterijo in 202 kW elektromotor na zadnji osi. Pri VW omenjajo možnost dodatnega motorja v sprednjem delu, ki bo moč povečal na skupno 268 kW.

S kombinacijo aerodinamike Gran Turisma in postornostjo SUV ima ID Space Vizzion vse, kar potrebuje, da postane uspešnica. Volkswagen ga je sicer prvotno nameraval na trg poslati že prihodnje leto, vendar je nepričakovano vmes posegla pandemija. Kljub temu so prepričani, da bodo do leta 2025 dosegli cilj prodaje več kot milijon primerkov električnih avtomobilov.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2021 Avtomanija