Le še deset let prodaja novih bencinskih in dizelskih avtomobilov
Velika Britanija
Le še deset let prodaja novih bencinskih in dizelskih avtomobilov
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
19.11.2020 06:59

Britanski premier Boris Johnson je potrdil, da bo Velika Britanija že z letom 2030 prepovedala prodajo novih avtomobilov na bencinski in dizelski pogon, z letom 2035 pa tudi prodajo novih hibridov. S tem so prepoved približali za pet let.

Urša Prosenjak

Po letu 2030 bo sicer še dovoljena prodaja nekaterih hibridov, a le tistih, ki imajo občuten doseg brez izpustov ogljikovega dioksida. Johnson sicer tega ni podrobneje pojasnil, vendar naj bi imel v mislih priključne hibride z električnim dosegom vsaj  50 km z enim polnjenjem. Če to drži, bi leto 2030 pomenilo tudi konec tako imenovanih hibridov s samodejnim polnjenjem.

To pa ne pomeni popolne prepovedi bencinskih in dizelskih avtomobilov z letom 2030. Prepoved se nanaša zgolj na prodajo novih vozil, povprečna življenjska doba avtomobila v Veliki Britaniji pa je okoli 14 let, kar pomeni, da bodo avtomobili z motorji z notranjim izgorevanjem ostali na britanskih cestah še vsaj četrt stoletja, priključni hibridi pa tudi še po letu 2050. Vseeno Velika Britanija spodbuja čim hitrejšo elektrifikacijo Otoka. S tem namenom bo država investirala 2,8 milijarde funtov v električna vozila in polnilno infrastrukturo.

Do načrtov pa je skeptičen sektor avtomobilske industrije. Združenje proizvajalcev in prodajalcev motornih vozil opozarja, da je nov datum izjeme izziv za industrijo, uspeh načrta pa v veliki meri odvisen od izgradnje infrastrukture.

»Strinjamo se z načrti vlade za zmanjšanje ogljičnega odtisa cestnega prometa in tudi sami smo zavezani temu,« je povedal predsednik Združenja Mike Hawes. »Proizvajalci so v ta cilj investirali že milijarde funtov, toda nov rok za prepoved prodaje bencinskih in dizelskih vozil je velik izziv.«

»Uspeh bo odvisen od zagotavljanja strankam, da si novo tehnologijo lahko privoščijo, da bo zadostila njihovim mobilnostnim potrebam in da bodo električna vozila lahko polnili enako enostavno, kot sedaj konvencionalna vozila. Pri tem pozivamo k sodelovanju tudi ostale deležnike. Z vlado bomo sodelovali pri načrtu, ki mora zagotoviti dobrobit celotne družbe in zaščititi delovna mesta v britanski avtomobilski industriji.«

Prehod na elektrifikacijo flote celotne države bo izziv tudi za energetsko panogo, ki bo morala zagotoviti zadostno oskrbo z električno energijo ter poskrbeti za ustrezno infrastrukturo. V tem trenutku pa še vedno ostaja največji izziv relativno visoka cena električnih vozil, pri čemer Britanci upajo na pomoč vlade v obliki subvencij in ostalih ukrepov.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2021 Avtomanija