Na Bavarskem le še električni avtomobili, proizvodnja konvencionalnih se seli v Avstrijo in Anglijo
BMW
Na Bavarskem le še električni avtomobili, proizvodnja konvencionalnih se seli v Avstrijo in Anglijo
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
20.11.2020 07:05

BMW bo v svojih nemških tovarnah proizvajal električna vozila in komponente, proizvodnjo motorjev z notranjim izgorevanjem pa bo preusmeril v svoje obrate v Avstriji in Angliji. Odločitev je del širšega načrta premika k proizvodnji vozil z nizkimi količinami emisij.

Urša Prosenjak

Nemčija bo v razvoj in promocijo nizkoemisijskih avtomobilov vložila tri milijarde evrov.

»Do leta 2022 bomo v vsaki izmed naših nemških tovarn izdelovali vsaj en povsem električen avto,« je povedal Milan Nedeljkovic, član uprave koncerna BMW.

V Munchnu trenutno izdelujejo štiri-, šest-, osem- in dvanajstvaljne motorje z notranjim izgorevanjem, z investicijo 400 milijonov evrov pa bodo do leta 2026 proizvodnjo preoblikovali v izdelavo nove generacije električnih avtomobilov. Proizvodnjo osem- in dvanajstvaljnikov bodo preselili v Hams Hall v Anglijo, ostale motorje pa bodo proizvajali v Avstriji na Štajerskem.

Večinski delež investicije bodo namenili bavarskim tovarnam. V Munchnu bodo proizvajali električni i4, v Dingolfingu električno različico serije 5 in 7 ter pred kratkim razkriti iX, v Regensburgu pa bo nastajal električni X1. V Dingolfingu se bo tudi podvojilo število zaposlenih na 2000 oseb. Tovarna v Leipzigu bo začela proizvajali model Mini Countryman, v isti tovarni ter v Regensburgu pa bodo proizvajali tudi baterijske module.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2021 Avtomanija