Floto bosta dopolnila malčka ID.1 in ID.2
Volkswagen
Floto bosta dopolnila malčka ID.1 in ID.2
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
28.11.2020 07:58

Volkswagen načrtuje širitev svoje električne flote z dvema novima modeloma, manjšima od ID.3. Ciljna tržna skupina obeh bi bili evropski kupci, ki potrebujejo mestni avto za urbano mobilnost brez emisij.

Urša Prosenjak

Manjši EV naj bi nadomestil model Up!, je neimenovan vir razkril za Automotive News Europe. Drugi in nekoliko večji avto bi lahko zamenjal Pola, vendar odločitve o tem še niso sprejeli. Tako kot ID.3 in mnogi drugi prihajajoči VW električarji naj bi tudi ta dva modela bila zgrajena na platformi MEB. Če bodo sledili shemi poimenovanja do zdaj predstavljenih in napovedanih modelov, se utegne najmanjši imenovati ID.1, model Polove velikosti pa ID.2.

Na tej točki naj bi bil razvoj ID.2 v naprednejši fazi. Volkswagen ga namerava začeti prodajati že leta 2023, njegova cena pa naj bi bila od okoli 20 tisoč evrov naprej. Z namenom zmanjšanja stroškov nameravajo uporabiti litij-jekleno-fosfatne celice za baterijo namesto litij-ionske tehnologije. Malčka ID.1 baje ne bo vse do leta 2025, svoji različici modela pa naj bi dobila tudi Škoda in Seat.

Načrte glede elektrifikacije nižjih segmentov je že pred časom delno razkril Ralf Brandstätter. »Seveda moramo upoštevati dejstvo, da bo v prihodnosti povpraševanje po električnih vozilih prisotno tudi v nižjih segmentih, zato pripravljamo koncepte. Manjši avtomobili so pomembni in zelo zanimivi za nas,« je povedal vodja skupine Volkswagen. Namignil je tudi, da bodo pred prihodom produkcijske različice predstavili tudi konceptno verzijo.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2021 Avtomanija