Najbolj ekološki avto je Hyundai Kona Electric
Green NCAP
Najbolj ekološki avto je Hyundai Kona Electric
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
03.12.2020 07:16

Neodvisna organizacija Green NCAP, ki rangira vozila glede na njihovo energijsko učinkovitost in emisije izpušnih plinov, je podelila najvišjo možno oceno pet zvezdic Hyundaievemu povsem električnemu križancu Kona Electric.

Urša Prosenjak

Oceno izdelajo v treh kategorijah, ki vsebujejo dejavnike kot so čistoča zraka, energetska učinkovitost in količina toplogrednih plinov. Kot brezemisijsko vozilo je Kona Electric dobila najvišjo oceno za čist zrak in toplogredne pline. Še zlasti impresivno pa je, da je vozilo dobilo odlično oceno za energetsko učinkovitost. Izmed 24 vozil, ki so bila ocenjena v letošnjem letu, je najvišji možen rezultat dosegel le še Renaultov električni model Zoe.

V poročilu so zapisali: »Kot pri vseh ostalih električnih vozilih tudi v tem primeru ni izpušnih plinov, zato je avtomobil dobil najvišje možno število točk za čist zrak in toplogredne pline. Energijo za premikanje pa potrebujejo tudi električni avtomobili, tu pa Kona ostaja znotraj območja porabe, za katero se dobi maksimalno število točk: manj kot 30 kWh.«

»Navdušeni smo nad oceno. To le še poudarja, da naš povsem električni avtomobil ni le ekološki, pač pa tudi zmogljiv in varčen. V našem letu elektrifikacije je to izjemen dosežek in dokaz našega vodilnega položaja v industriji na področju mobilnosti prihodnosti,« je povedal Andreas-Christoph Hofmann, potpredsednik za marketing in produkte v Hyundai Motor Europe.

Kona Electric je drugi Hyundaiev model z najvišjo oceno na Green NCAP. Lani je ta čast pripadla električni različici modela Hyundai IONIQ.

Kot že omenjeno, je pet zvezdic prejel tudi Renault Zoe, na tretjem mestu pa mu s tremi in pol sledi hibrid Toyota C-HR. Po tri zvezdice so zbrali dizelski Mercedes-Benz C220D, bencinski Peugeot 2008, Peugeot 208, Renault Captur, Renault Clio, Seat Ibiza in Volkswagen Polo, po dve in pol pa BMW 320D, Dacia Duster,Honda CR-V, Nissan Qashqai, Peugeot 3008, Suzuki Vitara in VW Passat. V zadnjem delu lestvice so s po dvema zvezdicama Audi A4 Avant 40 g-tron,Jeej Renegade in Mazda CX-5. Le zvezdico in pol so si prislužili Kia Sportage, Mercedes-Benz V250D, Opel Zafira Life in VW Transporter.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2021 Avtomanija