Prvi povsem električni Audi nemške proizvodnje
Audi
Prvi povsem električni Audi nemške proizvodnje
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
11.12.2020 07:28

Še pred uradno premiero se je začela proizvodnja prvega Audijevega električarja, ki ga sestavljajo v Nemčiji.

Urša Prosenjak

Audi še ni uradno prestavil končne proizvodne različice svojega novega električnega E-tron GT, začela pa se je že proizvodnja, ki poteka v tovarni v nemškem Böllinger Höfe, to pa je tudi prvi povsem električni Audi, ki nastaja v domovini. Posebnost proizvodnega procesa je, da je ogljično nevtralen, zahvaljujoč uporabi eko-elektrike in toplote iz regenerativnih virov.

 

»Kot električni in športni zastavonoša Audijevega portfelja je E-tron GT idealen za proizvodnjo v Neckarsulmu, zlasti v obratu proizvodnje športnih avtov v Böllinger Höfe,« je povedal Helmut Stettner, vodja tovarne, v kateri nastajajo hibridne različice A6, A7 in A8. »Audi E-Tron GT je tako naš prvi popolnoma električen avto, ki ga proizvajamo v Nemčiji, to pa je za nas velik korak v prihodnost.«

Že marca 2018 je Audi napovedal prihod modela, ki bo konkurent Teslinemu Modelu S, leto kasneje pa so na avtomobilskem salonu v Los Angelesu predstavili predprodukcijski prototip. Končne različice še niso uradno razkrili, so pa objavili več fotografij in posnetkov zakrinkanih testnih primerkov.

Datum premiere novega E-tron GT še ni znan, prodaja pa se bo v Evropi začela predvidoma v drugi četrtini leta 2021. Njegova začetna cena naj bi bila okoli 87.000 evrov.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2021 Avtomanija