Nova platforma za 23 novih električarjev
Elektrika
Nova platforma za 23 novih električarjev
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
14.12.2020 10:43

Korejski koncern Hyundai je razvil popolnoma novo platformo, na kateri bodo v prihodnjih letih nastajali novi električni avtomobili. Med drugim tudi Hyundaijev Ioniq5 in Kijin CV.

Uredništvo

E-GMP ali daljše Electric-Global Modular Platform označuje novo arhitekturo za baterijska električna vozila, ta pa nudi različne prednosti v primerjavi z obstoječimi platformami, ki so namenjene vgradnji motorjev z notranjim izgorevanjem. Prednosti vključujejo izboljšane zmogljivosti, boljšo vozno dinamiko, daljši doseg ter več prostora za potnike in njihovo prtljago. Na tej tehnični osnovi bodo nastajali avtomobili različnih razredov, kot so npr. limuzine in športni terenci različnih velikosti. Visoko zmogljivi model bo lahko od 0 do 100 km/h pospešil v manj kot 3,5 sekunde, njegova največja hitrost pa bo kar 260 km/h. 

Nova platforma za 23 novih električarjev

E-GMP je ustvarjen, da nudi vozno udobje in stabilnost pri visokih hitrostih. To lahko ponuja zaradi optimalne razporeditve teže med prednjo in zadnjo osjo, novih visoko zmogljivih električnih motorjev, zadnjega vzmetenja s petimi vodili in serijsko integrirane pogonske osi (IDA – Integrated Drive Axle), ki jo ima kot prvi na svetu. 

Nova platforma za 23 novih električarjev

Platforma zagotavlja varnost baterije s pomočjo zaščitnega podpornega ogrodja, narejenega iz zelo trdnega jekla in inovativnega ogrodja, ki v primeru trka absorbira energijo. S krepitvijo strukture dela za podporo obremenitve, nameščenega pred armaturno ploščo, so inženirji zmanjšali energijo trka električnega sistema in baterije. Struktura razporeditve obremenitve stebrička A tudi preprečuje deformacijo sopotnikove celice. Sam baterijski sklop, nameščen med sprednjo in zadnjo osjo. Z energijsko gostoto, izboljšano za približno 10 % v primerjavi z obstoječo tehnologijo za EV-je, so baterijski sklopi lažji, lahko so nameščeni nižje na karoseriji ter omogočajo več prostora.

Nova platforma za 23 novih električarjev

Vsa vozila z E-GMP platformo bodo uporabljala standardizirani tip 1 modula baterije. Ta modul je sestavljen iz standardnih celic v obliki vrečk, ki so lahko pakirane v različnih količinah glede na potrebe posameznega modela vozila. Večina obstoječih električnih vozil in hitrih polnilnic vozilom, ki so opremljena s 400-voltnim sistemom, omogoča polnjenje z močjo 50 kW-150 kW. Razvoj 800-voltne infrastrukture s polnjenjem do 350 kW bo postopoma omogočil še hitrejše polnjenje. 

Nova platforma za 23 novih električarjev

Platforma E-GMP bo Skupini pomagala pri uresničitvi načrtov, da do leta 2025 predstavi kar 23 modelov s pogonom na elektriko in po svetu skupno proda več kot milijon električarjev.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2021 Avtomanija