Najmanjši električni avto za nasmehe najmlajših bolnikov
Hyundai
Najmanjši električni avto za nasmehe najmlajših bolnikov
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
16.12.2020 07:32

Hyundai je oktobra predstavil svoje najmanjše električno vozilo, zdaj pa je z njim z ganljivo in pozorno gesto razveselil male paciente otroške bolnišnice v Barceloni.

Urša Prosenjak

Malčkom je južnokorejski proizvajalec avtomobilov omogočil uporabo svojega miniaturnega električnega avta, ki so ga poimenovali mini 45. Podjetje je želelo najmlajšim bolnikom vsaj nekoliko olajšati težke trenutke in jim polepšati dneve v bolnišnici z uporabo naprednega sistema emotivno-adaptivnega nadzora vozila (EAVC).

Najmanjši električni avto za nasmehe najmlajših bolnikov

Tehnologija povezuje podatke različnih senzorjev, ki merijo srčni utrip, dihanje, obrazne izraze in druge, ter jih uporabi za ustvarjanje vzdušja, ki se prilega vozniku glede na njegovo razpoloženje. Sistem je vgrajen v električni avtomobilček mini 45, ki ga je Hyundai podaril bolnišnici, malčki pa se bodo z njim vozili iz bolnišnične sobe na preiskave in terapije, kar je sicer za otroke lahko zelo stresno.

Najmanjši električni avto za nasmehe najmlajših bolnikov

»Želimo, da bi naša tehnologija pomagala izboljšati življenja ljudi v različnih mobilnostnih okoljih, ne le na cesti,« je povedal višji razvojni inženir pri Hyundaiju Jinmo Lee. »Upamo, da bo tehnologija EAVC malčkom zagotavljala zabavno in varno izkušnjo mobilnosti in jim pomagala k ozdravitvi.«

V kratkem predstavitvenem filmu so prikazali, kako mali električni avto pomaga prestrašenemu malčku do boljše čustvene pripravljenosti na pregled. Avto se odziva glede na razpoloženje otroka.

»V bolnišnici smo navdušeni, da lahko to tehnologijo ponudimo otrokom,« je dodala Joan Sanchez de Toledo, vodja otroške kardiologije v bolnišnici. »To bo občutno spremenilo način spoprijemanja pacientov s terapijami.«

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2021 Avtomanija