Robot za mobilno polnjenje električnega avta
Volkswagen
Robot za mobilno polnjenje električnega avta
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
30.12.2020 07:49

Z vzponom električnih vozil se na novo raven dvigajo tudi zahteve po učinkoviti polnilni infrastrukturi in iščejo se načini, kako čim ceneje in enostavneje dopolniti obstoječo mrežo polnilnic.

Urša Prosenjak

Volkswagen je razvil inovativno rešitev. Podjetje Volkswagen Group Components, ki je odgovorno za sisteme polnjenja Volkswagnovih vozil, je predstavilo prototip prvega mobilnega robota za polnjenje, katerega cilj je zagotavljanje dolgoročnih rešitev, nujno potrebnih za uspeh električne revolucije.

Robot za mobilno polnjenje električnega avta

Voznik lahko robota pokliče s pomočjo aplikacije v avtomobilu. Robot pripelje mobilno enoto z energijo s polnilne postaje k vozilu in vzpostavi proces polnjenja. Z drugimi besedami, polnilnico približa vozilu brez človeške pomoči.

Celoten postopek polnjenja robot izvede samostojno. Ko pripelje polnilnico, nanjo priključi vozilo, ob koncu polnjenja pa ga tudi izključi in enoto vrne nazaj na postajo.

Robot za mobilno polnjenje električnega avta

Kapacitete mobilne enote niso razkrili, toda ker je robot v fazi prototipa, bodo verjetno nadgrajevali tehnologijo in več podrobnosti predstavili v prihodnosti.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2021 Avtomanija