Električno Petko bodo proizvajali v Franciji
Renault
Električno Petko bodo proizvajali v Franciji
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
24.01.2021 07:21

Renault bo proizvodnjo reinkarniranega legendarnega modela Renault 5 zaupal isti tovarni, ki je izdelovala tudi slavnega predhodnika.

Urša Prosenjak

Že ob razkritju koncepta je direktor skupine Renault Luca de Meo dejal, da želijo novo električno vozilo proizvajati v Franciji. Predsednik podjetja Jean-Dominique Senard je zdaj potrdil, da bodo novo Petko izdelovali v tovarni v mestu Douai na severu Francije.

»Odločili smo se, da bomo model izdelovali tovarnah Maubeuge in Douai, saj želimo povsem izkoristiti njune kapacitete,« je pojasnil.

Renault želi v Franciji izdelati 400.000 električnih vozil letno, večino na severu države, čeprav bi tovrsten dosežek zahteval gradnjo tovarne baterij v bližini.

Eden izmed prvih modelov bo serijska verzija koncepta Renault Megane eVision, osnovana na platformi CMF-EV. Na trg ga bodo poslali leta 2022. Renault 5, zgrajen na električni različici platforme CMF-B, mu bo sledil eno leto kasneje.

Izvorni Renault 5 je tovarna v Douaiu proizvajala med leti 1974 in 1981. Ista tovarna je izdelovala tudi Renault 14, Fuego, 9, 11, 19, 21 in kasneje model Megane. Trenutno v tovarni, kjer je zaposlenih okoli 3000 delavcev, nastajajo Talisman, Scenic in Espace.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2021 Avtomanija