Bo iAvto proizvajala Kia?
Apple
Bo iAvto proizvajala Kia?
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
25.01.2021 07:51

Apple bo k sodelovanju pri razvoju lastnega električnega vozila povabil enega izmed uveljavljenih proizvajalcev avtomobilov. Čeprav se je sprva omenjal Hyundai, pa naj bi po poročanju korejskih medijev zdaj to nalogo prevzela Kia.

Urša Prosenjak

Hyundai naj ne bi želel sodelovati v projektu, saj se bodo osredotočili na razvoj v okviru lastne znamke in prihajajoče podznamke Ioniq, prisotna pa je tudi bojazen, da bi Apple popolnoma prevzel vodstvo in uporabljal Hyundai zgolj kot proizvajalca svojih modelov. Poznavalci pa na drugi strani ocenjujejo, da bi bilo partnerstvo z Applom koristno za Kio, ker bi jo okrepilo, bilo pa bi tudi usklajeno z elektrifikacijsko strategijo podjetja.

Kia trenutno doživlja obdobje prenove z novim logotipom in načrti širjenja električne flote. Glede na Applovo neizkušenost v avtomobilski industriji je povezava med tehnološkim gigantom in uveljavljenih avtomobilskim proizvajalcem smiselna.

Če so bosta Apple in Kia dogovorila za sodelovanje, bodo Applov avto predvidoma izdelovali v Kiini ameriški tovarni v Georgii.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2021 Avtomanija