Proket Trinity bo cenovno dostopno avtonomno vozilo
Volkswagen
Proket Trinity bo cenovno dostopno avtonomno vozilo
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
29.01.2021 07:29

Volkswagen ne razkriva veliko podrobnosti, med atributi vozila z možnostjo samodejne vožnje tretje generacije pa bo ugodna cena.

Urša Prosenjak

Cilj Volkswagnovega projekta Trinity je ustvarjanje nove platforme za električna vozila, radikalen proizvodni pristop in avtonomna tehnologija. Volkswagnov direktor Ralf Brandstätter pojasnjuje, da naj bi bila cena prihodnjega modela kljub ambicioznim ciljem zmerna in naj bi znašala okoli 35.000 evrov.

Vozilo, ki bo končni rezultat projekta Trinity, bo dinamičen avto malo daljši od štirih metrov, imel pa bo zmožnost avtonomne vožnje tretje generacije, kar pomeni, da bo lahko v določenih pogojih možna samodejna vožnja, a le z nadzorom voznika.

Direktor skupine Volkswagen Herbert Diess je o projektu pred nedavnim dejal, da bo predstavljal revolucijo Volkswagna, ni pa razkril nobenih podrobnosti, zaradi katerih je projekt tako poseben.

Del celotnega procesa vključuje obsežno nadgradnjo tovarne v Wolfsburg. Podjetje vgrajuje visoko avtomatizirano proizvodno linijo, ki bo omogočala izdelavo avta v okoli 10 urah, kar je polovica sedanjega proizvodnega časa.

Projekt Trinity je povezan z Audijevim projektom Artemis, s katerim razvijajo avtomatizirano električno vozilo. »Čeprav temeljita na različnih tehničnih platformah, pa oba uporabljata enak konstruktorski paket, tako imenovano hrbtenico,« pojasnjuje Brandstätter.

Audi načrtuje lansiranje novega vozila v letu 2024, koncept pa bodo predstavili že to jesen v sklopu munchenškega avtomobilskega salona.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2021 Avtomanija