Več kot podvojena prodaja družine Recharge
Volvo
Več kot podvojena prodaja družine Recharge
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
09.01.2021 07:13

Po kar 21-odstotnem upadu v prvi polovici lanskega leta se je prodaja avtomobilov znamke Volvo v drugi polovici močno povečala. Skupno so prodali 661.713 vozil.

Urša Prosenjak

Za okrevanje je bilo ključno hitro rastoče povpraševanje po elektrificirani liniji Recharge. Volvo sicer ni postregel s podatkom, koliko PHEV in električnih vozil so prodali, so pa sporočili, da se je delež prodanih modelov Recharge več kot podvojil. V letu 2019 je znašal 6,5 odstotka, zato je bil leto kasneje torej vsaj 13 odstotkov, kar pomeni več kot 86.000 vozil. Številka je verjetno znatno večja, saj so samo v Evropi prodali 83.000 vozil, pomembna trga pa sta še Kitajska in ZDA.

 

»V Evropi je delež Recharge modelov  29 odstotkov, kar pomeni, da je Volvo vodilna znamka elektrificiranih vozil v regiji,« so sporočili iz Volva ter dodali, da so vodilna znamka priključnih hibridov tudi v ZDA.

Večino leta je Volvo prodajal le priključne hibride, po začetku prodaje povsem električnega XC40 proti koncu leta pa pričakujemo pospešeno širjenje družine Recharge.

Njihov cilj je povečati prodajo povsem električnih vozil na 50 odstotkov celotne prodaje do leta 2025. Volvo je trenutno edini proizvajalec, ki ponuja PHEV različico čisto vsakega svojega modela.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2021 Avtomanija