Zelena preobrazba švedskega mesta
Volvo
Zelena preobrazba švedskega mesta
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
13.01.2021 07:50

Volvo bo v sodelovanju s švedskim mestom Gothenburg zgradil mesto prihodnosti. Poimenovali so ga Gothenburg Green City Zone, vseboval pa bo več urbanih območij, pisanih na kožo napredni tehnologiji podjetja Volvo.

Urša Prosenjak

Naslednji projekt podjetja Volvo vključuje tudi načrtovanje mesta. Infrastruktura postaja z novimi tehnologijami vse pomembnejša, zato so si pri Volvu zamislili tako imenovana zelena območja, ki bodo varna zatočišča in testni poligoni za avtonomno vožnjo, elektrifikacijo in ostale napredne mobilnostne rešitve.

Volvo bo testiral vozila z geografskimi omejitvami, kar pomeni, da bo v določenih območjih vozilo lahko delovalo le na elektriko in upoštevalo omejitve hitrosti. Prometna infrastruktura se bo povezala z aktivnimi varnostnimi funkcijami vozila, informacije pa bodo zaradi varnosti dostopne tudi ostalim udeležencem v prometu. V načrtu je izgradnja obsežnega omrežja polnilnic za električna vozila, na ulicah pa bodo tudi avtonomni taksiji.

Kot glavni investitor v urbanistično izgradnjo mestnih območij si je Volvo zagotovil, da bo okolje primerno za uvedbo njihovih tehnologij. Preobrazba predelov mesta Gothenburg se bo začela že to pomlad, v prihodnjih mesecih in letih pa jo bodo še nadgradili.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2021 Avtomanija