Neslišnost električnih vozil kriva za smrt mačk
EV
Neslišnost električnih vozil kriva za smrt mačk
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
19.01.2021 07:28

Ena izmed težav električnih avtomobilov je njihova slišnost. Ker med vožnjo skoraj ne oddajajo zvoka, predstavljajo potencialno nevarnost, na kar so uporabniki že večkrat opozorili.

Urša Prosenjak

Bolj ali manj anonimni množici pa se je zdaj pridružila Jamie Lynn Spears, mlajša sestra Britney Spears, ki je Elona Muska okrivila za smrt svojih mačk.

Mačke, ki se sicer umaknejo avtomobilom, niso slišale prihoda in odhoda družinskih avtomobilov Tesla in so tako končale pod kolesi. Na družabnem omrežju je Spearsova opozorila, da so vozila Tesla nevarna za ljudi in živali ter poziva podjetje k iskanju ustrezne rešitve. Sama je namreč na ta način izgubila že več živali.

Jamie Lynn Spears je povabila Elona Muska k sodelovanju pri skupnem iskanju rešitve. Kasneje je sicer dodala, da ne krivi neposredno podjetja za nastalo situacijo in da je možna tudi napaka uporabnika, saj ni bila sama za volanom. Musk se na njene izjave ni odzval.

Od septembra 2020 sicer ameriški standardi zahtevajo, da mora električno vozilo pri hitrosti 30 km/h oddajati vsaj 43 decibelov glasen zvok.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2021 Avtomanija