Konec Petrolovega gratis polnjenja, napovedujejo tudi nov cenik
Spremembe
Konec Petrolovega gratis polnjenja, napovedujejo tudi nov cenik
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
12.02.2021 07:18

Iz Petrola so včeraj sporočili, da v ponedeljek uvajajo nov cenik in spremenjen sistem obračunavanja pri polnjenju električnih vozil.

Peter Pirkovič Peter Pirkovič in Petrol

Kot navajajo so v sedmih letih, odkar so začeli postavljati njihovo omrežje električnih polnilnic, zabeležili več kot 150 tisoč polnjen in da njihovi podatki kažejo, da 90 odstotkov uporabnikov električnih vozil polni prav na njihovih polnilnicah. Zato zdaj spreminjajo pravila igre. 22-kilovatne AC polnilne postaje bodo od ponedeljka dalje plačljive, s tem pa se spreminja tudi način obračunavanja. Namreč, do zdaj se je polnjenje obračunavalo na čas, po novem pa je cena oblikovana na porabljeno energijo (cena na kWh). Podroben cenik v tabeli.

Konec Petrolovega gratis polnjenja, napovedujejo tudi nov cenik

"To spremembo so si naši uporabniki želeli in mi smo jim prisluhnili. V Petrolu nenehno zbiramo povratne informacije iz terena in se skušamo prilagajati željam in potrebam uporabnikov. Ključno vlogo v razvoju trajnostne mobilnosti pa vidimo predvsem v postavitvi ustrezne javne električne polnilne infrastrukture na strateško najpomembnejših frekventnih, centralnih in tranzitnih lokacijah: na javnih parkiriščih, v garažnih hišah, mestnih središčih, v turističnih krajih in na avtocestah," je povedal  dr. Tadej Smogavec, vodja Razvoja trajnostne mobilnosti v Petrolu.

Obenem so pri Petrolu napovedali občutno širitev omrežja polnilnic, saj naj bi do leta 2025 postavili še dodatnih 1300 polnilnic, kar zahteva posledično visoke investicije, zato tudi sprememba cenika. 

 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2021 Avtomanija