Predstavitve

Honda z enako podobo kot lani

22.02.2021 12:40 , Artur Švarc
Hondina tovarniška ekipa je pokazala letošnji motocikel, prvič po dolgem času je bil v dirkaški opravi tudi Marc Marquez.

Na predstavitvi sta bila oba dirkača, tako Pol Espargaro kot Marc Marquez. To je Marquezova prva fotografija v službi po lanskem juliju. Letos mu bo družbo delal svetovni prvak Moto2 iz 2013, Pol Espargaro, ki je zdaj štiri leta vozil za KTM in je že tretji različni dirkač pri Hondi v treh letih, potem ko je lani le eno sezono odigral Marcov brat Alex Marquez, ki bo letos vozil v LCR, satelitski ekipi, skupaj z Nakagamijem.

Pri Hondi so pred dnevi sporočili, da se Marquezovo stanje po decembrski tretji operaciji končno izboljšuje, vseeno pa je malo verjetno, da bo prisoten na prvih testiranjih in na dirki v Katarju.

Alberto Puig je povedal: »Honda pričakuje, da se trudimo dati vse od sebe, kar pomeni, da poskušamo osvojiti naslov ali karkoli že lahko.«

»To je DNK tega podjetja in te blagovne znamke na dirkah že vrsto let. Naša dolžnost in  naš cilj je to doseči.«

»Zavedamo se, da imamo konkurente, ki si tudi želijo enako, toda kot izhodišče imamo priti do naslova in izboljšati motor ter biti vsak dan močnejši pri svojem delu.«

Lani je Honda brez Marqueza prvič po letu 1982 ostala brez zmage v sezoni, vseeno pa je Alex Marquez dvakrat osvojil drugo mesto v Franciji in prvi Aragoniji.

Glavni kandidat za Marquezovo zamenjavo na prvih dirkah je kot lani Stefan Bradl.

Vzdevek:

Prijava omogoča lažje komentiranje.

<%' x_showbanner(45) %>
Domov...Nazaj...Na vrh...