Južnoafriški tekmec Cybertrucka
Načrti
Južnoafriški tekmec Cybertrucka
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
16.03.2021 00:02

Teslin Cybertruck bo dobil afriškega tekmeca. Podjetje Mazibuko Motor Company razvija električni pick-up, ki naj bi imel kar zavidljive zmogljivosti.

Urša Prosenjak

Prvo Mazibukovo električno vozilo se bo imenovalo M1B, hitrost 100 km/h naj bi doseglo v manj kot 5 sekundah, njegov doseg pa naj bi bil okoli 400 kilometrov. Čeprav je južnoafriško podjetje novinec v avtomobilski industriji, pa ima podporo enega izmed zvenečih imen. V razvoju električnega vozila so združili moči s podjetjem Foxconn, ki proizvaja tudi Applov iPhone. Skupaj naj bi razvili odprtokodno platformo za električne avtomobile MiH. Tudi če njihov avto ne bo ugledal luči dneva, se jim vseeno obeta uspeh na področju dobave komponent.

Mazibuko za zdaj še ni pokazal delujočega prototipa, toda specifikacije, ki jih omenjajo, niso slabe. Pogon M1B naj bi proizvajal kar 500 kw moči in 1300 Nm navora, že omenjeni doseg 400 km pa bo omogočala 120 kWh baterija. Njihova platforma, ki jo ponujajo kot odprtokodno tehnologijo, sicer nima teh zmogljivosti. Za zdaj je videti, da bo platforma omogočala dve različici – prednja pogonska kolesa ali pa štirikolesni pogon, vstopna različica pa bo imela moč 130 kW.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2021 Avtomanija