Tako so si električni avto pred 30 leti zamislili pri BMW-ju
Skok v preteklost
Tako so si električni avto pred 30 leti zamislili pri BMW-ju
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
22.03.2021 00:30

Na frankfurtskemu avtomobilskemu salonu leta 1991 so Bavarci poleg ostalih novosti predstavili za tiste čas precej nenavaden avto. Šlo je za popolnoma električni avto z oznako E1, ki dlje od konceptnega avtomobila ni prišel.

Peter Pirkovič BMW

E1 je bil prototip majhnih dimenzij, saj je v dolžino meril le 3,46 metra, oblikovna zasnova pa je bila sicer povsem drugačna od ostalih bratov. A bolj kot to je takratno javnost zanimala tehnika pod kožo. Razvojniki so 32-kilovatni motor postavili na zadnjo os, tega pa je poganjal natrijev-žveplov akumulator z zmogljivostjo 20 kWh in napetostjo 120 voltov. Baterije so tehtale 200 kilogramov, a ker je bil avto sestavljen pretežno iz aluminija in plastike, skupna teža ni presegla 900 kg. Polne baterije so takrat obljubljale doseg okrog 200 km, medtem ko je polnjenje iz navadne vtičnice trajalo med 6 in 8 ur. E1 ni imel tipične vtičnice kot današnji električarji, pač pa so Bavarci polnilni kabel integrirali v avtomobil, uporabnik pa je tega iz sprednje maske zgolj povlekel in priklopil na bližnjo elektro omrežje. Šibka točka tega modela je bila ta, da je do 50 km/h potreboval kar 6 sekund, do 80 km/h pa zelooo dolgih 18 sekund.

Tako so si električni avto pred 30 leti zamislili pri BMW-ju

Prvotni prototip rdeče barve, ki so ga predstavili na salonu v Frankfurtu, je nekaj mesecev kasneje nesrečno zgorel, zato so leta 1993 predstavili E1 v zeleni barvi, z nekoliko večjo skupno dolžino in rahlo preoblikovanim zadkom.

 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2021 Avtomanija