30 let pod Volkswagnovo streho
Škoda
30 let pod Volkswagnovo streho
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
27.03.2021 00:10

Danes mineva 30 let od začetka prihoda češke Škode pod okrilje Volkswagna.

Artur Švarc

Škoda nikoli ni bila tipičen avto iz vzhodnega bloka, pač pa so bili njihovi modeli v mnogo čem napredni in inovativni. Težava je bila, da je tudi Češka v osemdesetih zabredla v finančne težave, ki jih z zastarelimi modeli niso mogli prebroditi. 1989 se je zrušil še režim in Češka se je začela odpirati zahodu.

VW ni bil neznanka za češko znamko – od konca sedemdesetih so se dogovarjali o potencialnem sodelovanju in od srede osemdesetih je bil VW že vpleten v razvoj prototipov Favorita. Eden od njih je imel celo Volkswagnov motor, a dlje od tega ni prišlo.

30 let pod Volkswagnovo streho

Po Žametni revoluciji 1989 je VW naredil nov korak – 1990 je češka vlada želela privatizirati Škodo in jo del prodati zahodnemu partnerju. Za Škodo sta se udarila Renault in VW, slednji je dobil bitko.

28. marca 1991 se bil sklenjen dogovor, po katerem je VW postal 30-odstotni lastnik Škode. V letih, ki so sledila, je VW večal svoj delež in 2000 postal stoodstotni lastnik. Vpliv VW se je videl že prej – Favorit je bil zadnja Škoda stare šole, Felicia je bila močno nadgrajeni Favorit z precejšnjim delom VW-jeve tehnike, tudi motorji. 1996 je prišla še Octavia in 1999 Fabia, stvari so se začele odvijati hitro.

V novem tisočletju je Škoda izdatno delala na spremembi ugleda in prepoznavnosti in čeprav je bila še vedno nizkocenovna znamka koncerna, se to ni več videlo na prvi pogled. Dizajn je postal bolj atraktiven, notranjost ni zaostajala za Volkswagni, svoje pa je dodala komponenta, imenovana prostornost.

30 let pozneje je Škoda enakovreden član VW-jeve družine v vseh pogledih.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2021 Avtomanija