Testiranja Katar – 1. dan

Aleix Espargaro prvi dan testiranj na vrhu

06.03.2021 23:15 , Artur Švarc
Prvi dan testiranj v Zalivu je na vrhu presenetljivo končala Aprilia.

Testiranja, ki bi morala biti že februarja v Maleziji, so se začela ta vikend. Veter in pesek sta nagajala dirkačem, pogoji so bili daleč od idealnih, zato se je v prvih urah na stezi pojavilo le devet dirkačev.

Po previdnem tipanju je prvi čas postavil Oliveira na tovarniškem KTM-u z 1:57.707, z vrha ga je izrinil Pol Espargaro s Hondo, Oliveira pa mu je po dveh urah spet vrnil. Po treh urah se je na vrhu znašel Stefan Bradl.

Po številnih menjavah se je tri ure pred koncem na vrh zavihtel Johann Zarco z 1:55.163, potem pa se je Espargaro z Aprilio spustil pod 1:55 in uro in pol pred koncem z 1:54.687 postavil čas dneva.

Bradl je ostal na drugem mestu, Joan Mir se je pridružil vrhu na tretjem mestu. Najboljši Ducati je bil Jack Miller, ki se je posvečal novim aerodinamičnim čarovnijam na italijanskem motociklu.

Najboljša Yamaha je bila na sedmem mestu z Morbidellijem, sledijo Rins, Vinales in Alex Marquez, ki je dopoldne doživel grd padec.

Zamenjana pri Yamahi, Rossi in Quartararo, sta končala na 14. in 15. mestu, Italijan je svojo zamenjavo pri tovarniški Yamahi prehitel za 123 tisočink.

Pol Espargaro se šele privaja na tovarniško Hondo in je končal na 17. mestu, novinec v MotoGP, Jorge Martin, pa je bil z drugim Pramacovim Ducatijem 18.

Vzdevek:

Prijava omogoča lažje komentiranje.

<%' x_showbanner(45) %>
Domov...Nazaj...Na vrh...