MotoGP Doha - 3.Trening

Tretji trening Yamahi

03.04.2021 15:34 , Matic Kovačič
Quartararo najhitrejši na treningu, ki ni vplival na ničesar. Mir v Q1.

Podobna zgodba kot so jo doživeli dirkači razredov Moto2 in Moto3 je pričakala tudi dirkače razreda MotoGP. Vročina, veter in veliko peska na stezi so preprečili izboljšavo časov, zato so za kvalifikacijske skupine obveljali rezultati iz drugega prostega treninga.

Na tretjem treningu se je sicer najbolje znašel tovarniški dirkač Yamahe Fabio Quartararo, ki je bil s časom 1:56.064 najhitrejši, sledila pa sta mu oba tovarniška Suzukija, Alex Rins pred Joanom Mirom, ki bo moral nastopiti v prvi kvalifikacijski skupini.

Četrto mesto med skupaj samo osemnajstimi dirkači, ki so postavili čas. je na koncu osvojil Danilo Petrucci, ki je s časom 1:56.614 zaostal že več kot pol sekunde, peti je bil Quartararov moštveni kolega Maverick Vinales, šesti pa Franco Morbidelli na Petronas Yamahi. Preostala mesta v prvi deseterici so zasedli še Enea Bastianini, ki je svojega Avintia Ducatija postavil na sedmo mesto, pred osmega Alexa Marqueza, Valentino Rossi na drugi Petronas Yamahi je bil deveti, deseti pa je trening končal Hondin tovarniški dirkač Pol Espargaro.

Na treningu časov zaradi razmer na stezi niso postavili Jack Miller, Johann Zarco, Jorge Martin in Luca Marini.

Vzdevek:

Prijava omogoča lažje komentiranje.

<%' x_showbanner(45) %>
Domov...Nazaj...Na vrh...