Moto2 Doha - Kvalifikacije

Sam Lowes do drugega zaporednega pola

03.04.2021 18:18 , Matic Kovačič
Nov dirkaški vikend, nove kvalifikacije, a na vrhu enako ime.

Iz prve kvalifikacijske skupine so v drugo napredovali Jorge Navarro, Bo Bendsneyder, Albert Arenas in Jake Dixon.

Kvalifikacije je sicer ponovno dobil Britanec Sam Lowes, ki se je tako s časom 1:59.055 veselil svojega skupno trinajstega pole positiona v karieri dirkača Moto2. Iz prve vrste se bosta v dirko pognala še Avstralec Remy Gardner in Italijan Marco Bezzecchi.

Najhitrejši po prostih treningih Raul Fernandez se je moral zadovoljiti s četrtim mestom in štartom iz druge vrste, kamor sta se uvrstila še Jake Dixon na petem mestu in Ai Ogura na šestem. Za njimi se bodo iz tretje vrste pognali Fabio Di Giannantonio, tretje uvrščeni iz prve dirke, Američan Joe Roberts in Aron Canet, najhitrejši dirkač ki ne uporablja dominantnega Kalexovega okvirja.

Iz četrte vrste bodo dirko štartali Lowesov moštveni kolega Augusto Fernandez iz desetega mesta, Stefano Manzi, ki je kvalifikacije končal kot enajsti in Canetov moštveni kolega Albert Arenas. V peti vrsti so kvalifikacije končali Niccolo Bulega, Cameron Beaubier in Bo Bendsneyder, medtem ko bodo iz šeste in zadnje vrste, ki jih določa druga kvalifikacijska skupina, štartali Marcel Schrotter, Jorge Navarro in novinec v ekipi Sky VR46 Celestino Vietti.

Vzdevek:

Prijava omogoča lažje komentiranje.

<%' x_showbanner(45) %>
Domov...Nazaj...Na vrh...