Moto3 Doha - Doha

Acosta z izjemno predstavo do zmage

04.04.2021 17:15 , Matic Kovačič
Končni obračun za zmago na koncu dirke pripadel neverjetnemu 16-letniku.

Naravnost neverjetno dirko razreda Moto3, ki je v primerjavi s tednom dni prej, potekala v malenkost toplejših pogojih, saj se je steza segrela do 28 stopinj, je z izjemno vožnjo v zadnjem krogu dobil Pedro Acosta, ki je prejšnji vikend odpeljal sploh svojo prvo dirko v sklopu svetovnega prvenstva. Da bi bila njegova prva zmaga še bolj posebna, je vredno omejiti da je dirko zaradi kazni začel iz boksov in uspel nadoknaditi več kot 9 sekund zaostanka v 18 krogih.

Z drugim mestom se je tokrat moral zadovoljiti Darryn Binder, ki ga je od prve zmage v barvah ekipe Petronas Sprinta ločilo le 39 tisočink sekunde, zadnje mesto na stopničkah pa si je zagotovil Niccolo Antonelli, ki je uspel obraniti napad Andree Migna, ki je bil na koncu četrti. Na petem mestu je drugo preizkušnjo sezone končal Japonec Kaito Toba in ponovno dokazal, da mu steza v Losailu leži, medtem ko se je Izan Guevara uspel pobrati po zelo bolečem padcu na jutranjem ogrevanju in je dirko končal kot šesti.

S sedmim mestom je Ayumu Sasaki uspel prilepiti obliž na boleče spomine iz prejšnjega vikenda, ko je zabeležil odstop, tik za njim pa je končal njegov rojak Ryusei Yamanaka, ki je z osmim mestom dosegel uvrstitev kariere. Na devetem mestu je končal zmagovalec prve dirke Masia, ki je tako nizko pristal predvsem zaradi preveč agresivnih prehitevalnih manevrov v zadnjem krogu dirke, deseterico pa je zaključil Romano Fenati, še eden od dirkačev, ki so začeli iz boksov. 

Za konec je vredno omeniti, da je prvo deseterico na koncu ločilo manj kot dve sekundi.

Po dveh odpeljanih dirkah v prvenstvu vodi Acosta s 45 osvojenimi točkami, drugi je Binder, ki je osvojil 36 točk, prvo trojico pa zaključuje Masia z 32 osvojenimi točkami. 

Naslednjič bodo dirkači razreda Moto3 na stezi čez 14 dni v portugalskem Portimau.

Vzdevek:

Prijava omogoča lažje komentiranje.

<%' x_showbanner(45) %>
Domov...Nazaj...Na vrh...