Gradnja sončnih in vetrnih elektrarn v podporo elektrifikaciji
Volkswagen
Gradnja sončnih in vetrnih elektrarn v podporo elektrifikaciji
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
02.05.2021 00:48

Volkswagen je razkril podrobnosti svojega načrta, s katerim želijo postati brezemisijsko podjetje do leta 2050. Poleg pospešene elektrifikacije flote bodo ponudili tudi dodatne načine pridobivanja energije, zmanjšati pa nameravajo tudi količino emisij v proizvodnih procesih.

Urša Prosenjak

»Naša električna ofenziva je šele začetek,« je ob konferenci Way to Zero povedal Ralf Brandstatter. »K brezogljičnosti pristopamo celovito. Z uspehom pride tudi odgovornost.«

Volkswagen si je zastavil cilj 40-odstotno zmanjšanje emisij ogljikovega dioksida do leta 2040. Da bi dosegli cilje Evropskega zelenega sporazuma, morajo do leta 2030 povečati delež električnih avtomobilov v prodaji s 35 na 55 odstotkov, vendar želijo ta cilj še preseči in delež povečati kar na 70 odstotkov v Evropi in več kot 50 odstotkov v ZDA in na Kitajskem.

V svojih prizadevanjih za zmanjšanje ogljičnega odtisa in za pospešitev elektrifikacije bo VW financiral več projektov pridobivanja energije iz obnovljivih virov. Med njimi so vetrne in sončne elektrarne v različnih evropskih regijah. Prvi projekt je sončna elektrarna v Nemčiji s kapaciteto 170 milijonov kWh letno. Do leta 2025 naj bi projekti, ki jih financirajo, prispevali 7 TW zelene električne energije, kar bo omogočalo rast podporne infrastrukture za električna vozila.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2021 Avtomanija