Fordovi električarji za vse prebivalce najmanjšega britanskega mesta
Promocija elektrike
Fordovi električarji za vse prebivalce najmanjšega britanskega mesta
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
25.05.2021 00:48

Električna vozila so se v urbanih okoljih že izkazala kot uporabna, tega pa še ne moremo z gotovostjo trditi za podeželje. Da bi dokazali nasprotno, so pri Fordu posodili vozila Mustang Mach-E vsem 380 prebivalcem naselja Fordwich, najmanjše vasice v Veliki Britaniji.

Urša Prosenjak

Raziskava je pokazala, da se 82 odstotkov ljudi, ki živijo na britanskem podeželju, ne bi odločilo za nakup električnega vozila. Odstotek se nekoliko zmanjša v manjših krajih in vaseh, a še vedno več kot tri četrtine prebivalstva ni naklonjenega elektriki. Ford želi do leta 2030 postati izključno električni proizvajalec na evropskem trgu, da pa bi ta cilj bil realen, morajo pri znatnemu deležu prebivalstva vzbuditi zaupanje v električna vozila.

Eden izmed načinov je omogočanje praktične izkušnje. Tako bodo poskusili prepričati prebivalce Fordwicha. Za tri dni jim bodo posodili električna vozila Mustang Mach-E, v mestecu pa bodo postavili javno polnilnico.

»V naslednjih dneh želimo dokazati, da lahko tudi najmanjše mestece preklopi na elektriko,« je pojasnila Lisa Brankin, direktorica britanskega in irskega Forda. »Ford želi pomagati sedanjim in bodočim kupcem k polnemu prehodu na elektriko in jim pri tem nuditi vso podporo.«

Tridnevni preizkus bo prebivalcem tudi omogočil, da se bodo v splošnem bolje seznanili z električnimi vozili. Kot je pokazala prej omenjena raziskava, ima namreč le 55 odstotkov prebivalcev manjših mest dovolj informacij in znanja o tej temi, da bi lahko resno pretehtali možnost nakupa. V urbanih naseljih znaša ta delež 85 odstotkov.

Projekt navdušeno pozdravlja tudi lokalna skupnost. »Zelo smo ponosni na naše mestece in za nas je pomembno, da ga ohranimo. Z zanimanjem bomo preizkusili, kako preprosto bi bilo preklopiti na uporabo okolju prijaznih vozil,« je povedal župan Fordwicha Philip Lewis. »Lepo je videti, da se je toliko ljudi pozitivno odzvalo in veseli nas, da bomo tudi pri nas imeli polnilno postajo za trajno javno uporabo.«

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2021 Avtomanija